Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Izbica - najbiedniejsze miasto w kraju.

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: goodboy » czw maja 31, 2007 8:29 pm

No tak, dać biedocie igrzyska, to podstawa sukcesu. Jak jeden z drugim wp...li kiełbachę gratisową i się nawali, to nic więcej do szczęścia mu już nie potrzeba. W naszej Samoobronie widać roi się od dobrych strategów... :lol:
goodboy
major
major

Postautor: Ptasiek » czw maja 31, 2007 8:32 pm

Kilka impresji z rzeczonej imprezy:

Obrazek

...a to powrót jednego z biesiadników:

Obrazek

:twisted: :D :twisted: :D
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: VooVoo » czw maja 31, 2007 8:36 pm

Prawie jak juwenalia...ale prawie... :twisted:
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Jaszar » śr cze 06, 2007 7:10 pm

Jeśli może bURMISTRZ robić majówki na betonie (stara miłość nie rdzewieje) to Wojewódzki może na żużlu .... a odnośnie tematu to wina w dużej mierze spada na ekipę przedszczerbatoską , która to rozpie... przepraszam , wyprzedała za bezcen (po kolesiowemu) majątek narodowy (lokalny , zorientowani wiedzą o czym mówię) a wszystkich (nielicznych) inwestorów skutecznie zniechęciła (zorientowani .. jw) ,o niewykorzystywaniu funduszy przedakcesyjnych nie wspomnę :evil:
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Postautor: Samosia » pt lip 27, 2007 9:55 pm

Ptasiek ;p
Każdy umie znaleźć takie zdjęcia w internecie ;/
Samosia
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Ptasiek » pt lip 27, 2007 10:02 pm

Nie rzeczą jest znaleźć... tylko wkleić w miarę odpowiednim momencie.

Obrazek

Jaka cisza na forum... 8)
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: goodboy » sob lip 28, 2007 8:47 pm

Aż słychać plusk fal...
goodboy
major
major

Postautor: Lisica » pt paź 05, 2007 10:45 am

Obrazek
Na kolanach, ale przepisowo, na pasach.
Dawno tak sie nie ubawiłam
Poproszę o więcej takich fot, z życia Izbiczan
:D
A swoją droga jeśli chodzi o zasobność kasy miasta Izbica, a co za tym idzie stopy bezrobocia, to jaka ta stopa jest teraz, bo Wrocek ma 7%, przy czym nie jest to zasługa rządu, czy parlamentu, niezależnie od przynależności i orientacji politycznej, ale położenia geograficznego, a najprężniej rozwijają się miasteczka podwrocławskie takie jak np. Długołęka. Po fotach widzę że raczej mało się Izbica zmieniła, a byłam tam ostatnio w, chyba 1995 roku, ale mam sentyment i w dyni migocze i obrazek jak autobusem relacji Wrocław-Włocławek, po ok 5 godź.podróży wzbijam się pod górę z Koła, a swoją drogą jak by tak ktoś zrobił fotę właśnie na szczycie tego wzniesienia, ale w kierunku Izbica -Koło, to była bym niezmiernie zobowiązana, Izbica mimo małomiasteczkowości jest charyzmatyczna, piszę to z pełną swiadomością, bo mimo iż jestem 300km dalej to, pamiętam wakacyjne pobyty :lol:
Awatar użytkownika
Lisica
szeregowy
szeregowy

Postautor: Lisica » pt paź 05, 2007 2:13 pm

Zeby Wam nie było przykro, to powklejam foty na zasadzie kontrastów z chyba najbardziej dynamicznie rozwijającego się miasta polski
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Lisica
szeregowy
szeregowy

Postautor: VooVoo » pt paź 05, 2007 5:18 pm

No pierwsza fotka piękna. A gdzie to?? Swojczyce?? Mówisz o pięknie rozwijającym się obecnie Wrocławiu. Jeśli masz okazję to poprzeglądaj sobie fotki Wrocka z czasów przed II wojną światową. Wtedy było jeszcze piękniej 8) Pozdro Lisiczka.
P.S. Sorry admin za offtop.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: goodboy » pt paź 05, 2007 8:16 pm

Fakt VooVoo, przed wojną Wrocław był jeszcze ładniejszy. Ale gospodarz był wtedy inny....
A w Izbicy jak przed wojną rynsztoczki sobie płynęły tak i teraz gdzie nie gdzie płyną. Jest co podziwiać... :lol: :lol: :lol:
goodboy
major
major

Postautor: VooVoo » pt paź 05, 2007 8:49 pm

Na obecnego gospodarza Wrocławia też nie ma co narzekać...
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Ptasiek » pt paź 05, 2007 9:14 pm

VooVoo pisze:Na obecnego gospodarza Wrocławia też nie ma co narzekać...

Czyżby ewoluowały Twoje poglądy co do izbickiego włodarza? W porównaniu z tymi co pisałeś w okolicach izbickich wyborów? Coś takie odniosłem wrażenie.
Bez obrazy. Wielki LOL.
:wink:
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: VooVoo » pt paź 05, 2007 9:46 pm

Bez obrazy ale nie zkminiłeś bo chodzi mi o Wrocław. A Izbicki jak był tak jest. Wybrany w demokratycznych wyborach i nie ma co się rozczulać nad nim. Narazie przed nami trudny wybór i życzę spełnienia obietnic(czyt.marzeń) :)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Ptasiek » pt paź 05, 2007 10:00 pm

Sierdzisz się a chyba nie zrozumiałeś żartu. Konstrukcja zdaniowa użyta przez Ciebie i do tego zakończona wielokropkiem zasugerowała mi brak dopowiedzenia na zasadzie: "patrz na Wrocław i porównaj z naszym barachłem" . I tylko z tego sobie zażartowałem. :wink:
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: VooVoo » pt paź 05, 2007 10:15 pm

Ciężko tu o porównanie, ale jakby na to tak patrzeć jak piszesz... :wink:
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Lisica » sob paź 06, 2007 8:18 am

Wrocław wykorzystał środki unijne, na maxa i Niemcy też pakują kasę sentymentalnie, bo jak by tak zdać się na włodarzy to mierne efekty, aczkolwiek obecni są lepsi od poprzedników, może mniej polityki a więcej ekonomii i racjonalnego myślenia, co owocuje fajnymi obrazkami i mniejszym bezrobociem a co za tym idzie mniejszą frustracją mieszkańców. Emigracja zarobkowa też się przyczyniła do spadku bezrobocia,radykalnego.Mieszkańcy, ci co sie dorobili, ciągną do miejscowości podwrocławskich, budując tam domy, bo człowiek w zgiełku wielkiej aglomeracji, pragnie ciszy i spokoju, co przyczynia się do rozwoju tych miasteczek. Izbica jest miasteczkiem ładnie położonym, pewnie gdyby postawić na turystykę to może by to wypaliło, ale na to trzeba powera w działaniu władz i dobrego pomysła :lol:, co nie oznacza że jest to nijaka miejscowość, bo nie jest, ma swój niepowtarzalny urok :lol:
Aczkolwiek gdybym miała wybór, to zostałabym tam gdzie jestem, ale rekreacyjnie coby odreagować stres, to właśnie Izbica, jako drugie miejsce zamieszkania(powrót do korzeni?w końcu w dokumentach jako miejsce urodzenia widnieje Świerczyn,a ludziska się pytają"A gdzie to jest?)
p.s Voo Voo- ta rudera to Klecina, Swojczyce wyglądają troszkę gorzej, dzięki za pozdrowionka, i pozdrawiam,również :D :
Awatar użytkownika
Lisica
szeregowy
szeregowy

Postautor: goodboy » sob paź 06, 2007 8:49 pm

Bardzo mądrze Lisico zuważyłaś, że i Izbica mogłaby się dynamiczniej rozwijać, np. poprzez turystykę. Konieczna jest tylko dobra wola i chęć działania urzędników, której nie ma...
Może by tak Bodzia na jakieś praktyki do Wrocka wysłać? Jak myślisz VooVoo, dało by to coś? :lol: :lol: :lol:
W Samoobronie raczej trudno zdobyć wiedzę na temat gospodarki i inwestycjii. Nie te klimaty.. :lol:
goodboy
major
major

Postautor: Sensor » sob paź 06, 2007 9:56 pm

Gdyby burmistrz zapewnił sobie w ten sposób podwyżkę, to zrobiłby (podobie jak większość radnych-bezradnych) wszystko, żeby miasto rozwijało się, jak na XXI w przystało. A tak? Nie będzie się towarzystwo narabiać za friko ... upss - za dotychczasowe, marne grosze :lol:
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » ndz paź 07, 2007 7:11 pm

Gdyby dostał podwyżkę za konkretne osiągnięcia, to słowa bym nie powiedział. Ale przyznawanie sobie samemu podwyżki na początku kadencji, można powiedzieć "a priori", to dowód lekceważenie i olewanie wyborców. :twisted: Mam nadzieję, że spotka go za to zasłużona nagroda :twisted: . To samo tzw. ekwiwalemt za urlop. 21.000 zł ,to więcej niż dochód niejednej izbickiej rodziny. Chciwość uważam za cechę naganną u obecnego burmistrza. :twisted:
Poza tym sprawy niektórych przetargów... Mogę tylko powiedzieć, że jeśli władze gminy się zmienią w przyszłości, to niektóre przetargi i nie tylko zostana dokładnie prześwietlone... :twisted:
goodboy
major
major

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne