Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Twarze Izbickich Dzialaczy PZPR

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: bob budowniczy » ndz lut 15, 2009 9:15 pm

Yanki nam wyskoczył.....oj oj oj......
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: blazej » ndz lut 15, 2009 9:59 pm

Wyraził swój pogląd, ma do tego pełne prawo :!:
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Vivaldi » pn lut 16, 2009 1:41 pm

Do pierwszego zdjęcia:
Królikowski
Wajer
Rzepka
Sadowski
Dulski
Sikorski
Andrzejewski
??
Przybyszewski
??
??
Bednarowicz (ten z tyłu)
Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Postautor: kruk » pt lut 20, 2009 9:40 am

Dlaczego tak łatwo rozstrzygacie to co było kiedyś. Yankesa rozumiem, bo były to ciężkie czasy. Kto chciał coś osiągnąć MUSIAŁ BYĆ w partii a wam oczywiście to przeszkadza bo sami chcecie wdrapać się na stołki i pobierać kasę która tak was w oczy kole.
kruk
szeregowy
szeregowy

Postautor: bob budowniczy » pt lut 20, 2009 7:03 pm

kruk napisał:
Yankesa rozumiem, bo były to ciężkie czasy

Dla kogo były to ciężkie czasy dla tego były, tego nie da się ukryć.....Najcięższe życie mieli działacze PZPR, milicji obywatelskiej, ZOMO itp....ciężko mieli w sklepach, ciężko mieli w urzędach....ogólnie to należą im się większe emerytury i dodatki za służbę w ciężkich warunkach......Widać ze zespoliłeś się z nowymi realiami ale teraz kiedy ktoś zaczyna o tym ponownie mówić pragniesz przemilczeć sprawę i zmieniać historie tej ziemi....
Ale wszystko ma swój kres.....
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: yankes » sob lut 21, 2009 2:36 pm

Co wy wiecie o ciężkich czasach? Wy młodzi pozbawieni perspektyw , żyjący w wyjałowionym kraju. Co możecie powiedzieć na temat tamtych czasów kiedy sikaliście w tetrowe pieluchy które nomen omen były dla zdrowia dużo lepsze niż te dzisiejsze wynalazki.
A co powiecie na temat szkolnictwa i rozmycia relacji miedzy nauczycielami a uczniami kiedy to nauczyciel jest tylko numerem statystycznym a uczeń ma pole do popisu. Kiedyś tak nie było!!!!!I co ta wasza demokracja jest taka dobra, cudowna, wspaniała!!!!!Nie wiem dlaczego piętnujecie ludzi którzy musieli włożyć 10 razy tyle wysiłku w osiągniecie czegokolwiek niż teraz. Śmiecie obrzucać bogu ducha winnych ludzi łajnem którego sami jesteście producentami. Chrześcijanie chodzący do kościoła i gorliwie modlący się co niedziele w kościele opamiętajcie się i poprzestańcie tego natarcia na ludzi którzy teraz i kiedyś nadstawiali za niejednego głowę. Niejednemu pomagając wyjść z trudnej sytuacji. Czy można być normalnym człowiekiem i tak postępować jak zwierzak. Dość już opowiadania ciągłych kłamstw na tematy pewnych ludzi, jest potrzeba wiarygodnej informacji o postępach w naszej gminie i mieście.
yankes
kapral
kapral

Postautor: bob budowniczy » sob lut 21, 2009 6:40 pm

Yankes napsał:
jest potrzeba wiarygodnej informacji o postępach w naszej gminie i mieście.

Chyba o podstępach....... :D
Jakie postępy? Jaki rozwój....my chyba w innych Izbicach Kujawskich mieszkamy:!: :!: :!: :!: .... Dobrze ze nam praw miejskich jeszcze nie zabrali :!: :!: :!: :!: A to bez wątpienia już wielki sukces....

Admin: Ostrzeżenie za "Czy ty mózgu nie masz, czy jakiś nalot pojawił się na uzwojeniu mózgowym?". Kolejny tekst w podobnym tonie to ban bez ostrzeżenia.
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: Majcher » ndz lut 22, 2009 10:45 am

yankes pisze:.... ludzi którzy teraz i kiedyś nadstawiali za niejednego głowę. Niejednemu pomagając wyjść z trudnej sytuacji. .

Proszę wymień choć kilku którzy pomogli bezinteresownie ???
piechotą do Lata!
Majcher
sierżant
sierżant

Postautor: Ptasiek » ndz lut 22, 2009 1:18 pm

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 2244&hl=pl

Kto ma oczy niech czyta. Kto ma uszy niech słucha. Wklejka dotyczy manipulacji jaka pojawiła się za sprawą dwóch wpisów powyżej. Temat dotyczy sztuczki polegającej na programowaniu neurolingwistycznym i tylko tego dotyczy. :evil:
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: czerwonamorda » ndz lut 22, 2009 2:44 pm

yankess napisał:
Niejednemu pomagając wyjść z trudnej sytuacji.

Co masz na myśli z ta pomącą? Taka pomoc jaka została wyświadczona ks. Popiełuszce. Niejedne nerki podbijane były świadkami pomocy jaka została udzielona działaczom opozycyjnym. Ja ta pomoc pamiętam z drugiej strony wiec nie śliń się do żydokomuny bo jej kres nadchodzi. bulwersują mnie takie wypowiedzi, jest jawne manipulowanie historia!!!!!
moje teksty
to zabawa
moje slowa
moja sprawa

http://www.youtube.com/watch?v=RDzChLnAWTg ogladac!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
czerwonamorda
sierżant
sierżant

Postautor: Jaro_Jagr » czw lut 26, 2009 5:32 pm

przeciez ty miales wtedy z 8 lat bobie :)

Admin: Albo wypowiadasz się Jaro na temat, ale odpuść sobie komentarze na temat użytkowników forum. Ostrzeżenie, następne to ban. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Jaro_Jagr
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: goodboy » czw lut 26, 2009 9:27 pm

Rozumując trybami yankesa, zaprzedanie się komunistom i ZSRR w celu robienia kariery i osiąniecia stanowiska, to nie było nic złego. Mimo szczerych chęci nie potrafię zrozumie takiego postępowania.
Czy uważasz, że donoszacy na sąsiadów i kolegów w celu osiągnięcia jakichs tam korzyści też robili dobrze? Nie wybielisz czegoś, czego nie da się wybielic. To był system gdzie prawdziwych polskich patriotów mordowano, albo wsadzano do pierdla. Jak taki człowiek, który należał do nomenklatury komunistycznej może teraz spojrze w oczy ludziom na ulicy? Ja bym im odebrał prawo sprawowani funkcji publicznych na zawsze. Raz się sprzedali, więc zrobią to i wiecej razy, byle koryto było blisko.
goodboy
major
major

Postautor: bob budowniczy » czw lut 26, 2009 9:59 pm

Sejm obniżył emerytury oficerom służb specjalnych PRL i członkom Wojskowej Rady Ocalenia Narodowego. "Przywracamy normalność" - mówi premier Donald Tusk. PiS wolałby odebranie przywilejów emerytalnych, a nie tylko ich obniżenie. Lewica zaskarży ustawę do Trybunału Konstytucyjnego.
Powrót do treści
~Barbara napisał(a):

My, pracownicy SB kochaliśmy Polskę, dla której służyliśmy. Cyz wy, członkowie PO i PIS też ją kochacie? Wątpię. Siejecie tylko nienawiść i zamęt, a w trakcie waszych rządów doprowadziliście naszą Ojczyznę i naród do skraju nędzy. Czy to jest wasza demokracja? Niejeden szary członek Solidarności pluje sobie teraz w twarz i podobnie jak inni, czuje się oszukany. Dbacie jedynie o wasze partykularne interesy, mając naród za nic nie znaczącą ciemną masę. Przynosicie również wstyd Polsce na forum międzynarodowym, poczynając od głowy państwa, a na innych ważnych personach kończąc. Chęć politycznej zemsty okrzyknęliście sprawiedliwością dziejową. Mam nadzieję, że historia was tak oceni, jak na to zasługujecie, a kiedyś wy będziecie ponosić przed młodym pokoleniem odpowiedzialność za krzywdy wyrządzone Polsce i narodowi polskiemu.
2009-02-08 15:03

Pozwoliłem sobie zacytować za Wprost24..........jako żywo Yankes, ciekawe kiedy odezwiesz się w tej sprawie bulwersującej sprawie............
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: bob budowniczy » pt lut 27, 2009 3:04 pm

Jaro używając tej części głowy która odpowiada za myślenie można dojść do pewnych daleko idących wniosków, a mianowicie ukazując wpis użytkownika Barbara w Wprost24 chciałem pokazać iż jest wielu takich jak nasz Yankes którym "pamięć zawodzi" w tych bardzo ważnych dla naszego kraju sprawach. Problem emerytur oficerów SB i innych może również tyczyć się Izbickich działaczy niejednokrotnie w zamierzchłych czasach dobrze sytuowanych. Wielu poniższych działaczy partii "czerwonych" rozlokowanych po okolicy do dnia dzisiejszego odbiera dodatki podwyższające emerytury. Uważasz ze jest to sprawiedliwe z punktu widzenia 60-cio latka otrzymującego marne 700 zł emerytury. Pragnę ukazać zakłamanie tych ludzi którym wydaje się ze przez 20 lat demokracji zapomniano o ich wybitnych osiągnięciach dla krzewienia kultury w naszym kraju. Dziś jest najwyższa pora aby przestać wynagradzać oprawców a złożyć należny hołd poszkodowanym. Widzisz za młody jesteś żeby to pamiętać i co najważniejsze zrozumieć. A gdybym miał tyle lat na ile mnie oceniasz to faktycznie nie pamiętałbym tych "pięknych dla wielu" czasów.....Nie widziałem twoich sensownych wypowiedzi w tym temacie, tylko jakieś chore gierki, wiec nie dziw się Błażejowi ze Ciebie napomina, dobrze wychowany człowiek jeśli nie ma nic sensownego do powiedzenia w temacie, MILCZY.....Mnie tak wychowano ze jeżeli dorośli rozmawiają, dzieci nie maja głosu, wiec uprzejmie Cibie proszę........na temat..........
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Twarze Izbickich DziałaczyPZPR

Postautor: Banita » pt lut 27, 2009 6:40 pm

Zawsze były przekręty ,w tamtych czasach byle matołek po szkole średniej,dostał stanowisko kierownicze i kręcił lody na boku,paru takich chodzi po Izbickiej ziemi i wspomina rzewnie stare dobre czasy,podorabiali się niezłych majątków i na starcie w kapitalizmie zostawili pozostałych na dwie długości.Na dzień dzisiejszy sytuacja się zmieniła na tyle ,że mamy otwarte granice ,to duży plus,można się wypowiadac bez strachu ,jest sporo dobrego.Ale są też minusy ,bezwstydna pogoń za pieniędzmi i zbyt duża wręcz przerażająca przepaśc w zarobkach,chocby w dzisiejszej pomorskiej 13 pensje dla prezydentów miast w naszym województwie.NIE tak nie może byc to są nasze pieniądze,kto dał im prawo do okradania naszego biednego społeczeństwa :evil:
Banita
sierżant
sierżant

Postautor: Alien » pt lut 27, 2009 7:45 pm

Inne czasy - inna nomenklatura.
Kiedyś nie było alternatywy dla kogoś, kto chciał mieć wpływ na rzeczywistość w takiej Izbicy. Można było być tylko zwanym przez was komuchem i dorabiać się bajecznego majątku i przywilejów (ha, ha, ha) :lol: :lol: :lol: - co to za majątki w porównaniu z dzisiejszymi oligarchami - śmieszne - Fiat 125p, dom jak klocek albo mieszkanie w bloku, wczasy najwyżej w Jugosławi (to ci u samego szczytu) i dodatkowa kartka na mięso. Śmiać mi się chce, jak ci, co nie żyli w tamtych realiach teraz się mądrują. Pewnie wtedy byliby pierwsi na zebraniach i brali udział w tych egzekutywach, które teraz widzimy na zdjęciach.
Oglądałem ostatnio przez chwilę telewizję TRWAM - tak dla zobaczenia, co to za dziwo. Poglądy i tolerancja ludzi, którzy tam wygłosili mowy (jakiś odczyt) to nic innego, jak demagogia towarzyszy partyjnych tylko w innym, odwrotnym kierunku.
Wniosek: Ludzie byli, są i będą zawsze tacy sami. Są włodarze, opozycjoniści i szara masa w różnych odmianach.
Ale ci najmniej trolerancyjni i najgłośniej szukający pomsty za wszelką cenę na wrogu, to dawni rasowi podpalacze stosów, fanatycy faszyzmu, czy czekiści z SB, najbardziej przekonani o jedynej słuszności własnych poglądów. Chwała wam za to pobożni mieszkańcy piszący na tym forum.
Awatar użytkownika
Alien
szeregowy
szeregowy

Postautor: czerwonamorda » sob lut 28, 2009 1:36 pm

Po ostrości slow które padają w tym temacie widać jak bardzo dobrze okopana jest postPERELOWSKA władza na terenie Izbicy. Nie dziwi mnie komuchy wasze zażarcie jesli chodzi o obronę stołków, ale pora pożegnać się ze stołkami, ponieważ 20 lat ochrony właśnie się kończy.Inne gminy wcześniej dały sobie rade z komuchami, teraz pora na Izbice i to czerwone środowisko pozbawione godności.
moje teksty
to zabawa
moje slowa
moja sprawa

http://www.youtube.com/watch?v=RDzChLnAWTg ogladac!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
czerwonamorda
sierżant
sierżant

Postautor: blazej » sob lut 28, 2009 5:06 pm

Wszystkie wzajemne docinki użytkowników usunąłem, każdy post nie na temat będzie kasowany.
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne