Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Izbicka Służba Zdrowia

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: Jaszar » czw mar 08, 2007 9:52 pm

Widzę , że Ratz_2007 zmieniła posty ale zdążyłem się zorientować , że nie zna wypowiedzi Pani Gajewskiej . Nic dziwnego , temat został dość szybko usunięty . Pragnę więc przypomnieć , że P. Gajewska stwierdziła między innymi , że za prace w sobotę nie dostają pieniędzy . Ponawiam więc pytanie z poprzedniego mojego postu Ratz-2007 ?
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

Postautor: Ratz_2007 » pt mar 09, 2007 8:44 pm

Grubiaństwo mnie przeraża. Co do pracujących sobót to spotkałam się z taką sytuacją ,że lekarz rodzinny przyjmował w soboty w godz. rannych i dawał do zrozumienia że jest to jego dobra wola. A okazało się, że są to jego obowiązki. Jestem ciekawa gdzie Izbica ma całodobową pomoc lekarską i pielęgnirską. Proszę to sprawdzić bo jest to odpowiedż . Judymów już nie ma.
Ratz_2007
szeregowy
szeregowy

Postautor: goodboy » pt mar 09, 2007 9:15 pm

No jak to nie ma Judymów, a pani G. :wink: ?
Z tego co można przeczytać na tablicy ogłoszeń w Ośrodku pracują w
od pon. do piąt. w godz 8-18, i w soboty 8-12. W pozostałym czasie należy dzwonić na Pogotowie lub jechać do Włocławka na Kilińskiego albo do szpitala. Ale kto bierze kasę za opiekę w nocy nie wiem :?:
Co do pracy w soboty "nieodpłatnie", pochwalam jak najbardziej. Może by tak jeszcze jakiś dzionek roboty za darmo :lol:
Poważnie mówiąc - przecież lekarze i pielęgniarki mają pensje( i nagrody!! :!: ), więc jak można pisać, że pracują nieodpłatnie. To by musiało znaczyć, że godziny przepracowane w soboty nie są liczone do pensji. Już to widzę....
goodboy
major
major

Postautor: Ratz_2007 » pt mar 09, 2007 9:30 pm

Nikt nie pracuje nieodplatnie. Podziwiam p.G. ?????
Ratz_2007
szeregowy
szeregowy

Postautor: gajewska » sob mar 10, 2007 4:38 pm

Witam.Jeżeli chodzi o dyżury sobotnie pełnione przez naszych lekarzy,to są one bezpłatne,mamy podpisaną umowę z międzyrejonówką we
Włocaławku,oraz z pogotowiem ratunkowym którzy pełną dyżur od piątku po godzinie 18 do poniedziałku do godziny 8 ran i oni otrzymują za to pieniądze.,a nie my,Jeżeli państwu trudno w to uwierzyc.to popatrzcie na
sąsiednie ośrodki zdrowia.który z nich pracuje w soboty?

31 marca 2007 o 10 odbędzie się bezpłatna akcja urologiczna.
Pacjenci mający problemy z przerostem gruczołu krokowego( parcie na mocz,trudności z oddawaniem moczu,przerywany strumień moczu),a dotychczas nie leczyli się urologicznie mogą zapisywac się w rejestracji.

Wiem że do ideału brakuje nam dużo,ale może z czasem uda się go osiągnąc?
pozdrawiam
gajewska
szeregowy
szeregowy

Postautor: goodboy » sob mar 10, 2007 5:58 pm

Pani Dr., czy godziny przepracowane w soboty nie liczą Wam się do godzin etatowych? Ustawowo sobota powinna być dniem wolnym, więc w jaki sposób rekompensuje Pani pracownikom przepracowane soboty?
goodboy
major
major

Postautor: loopez » sob mar 10, 2007 6:04 pm

Dostają cukierki :lol:
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: gajewska » sob mar 10, 2007 7:01 pm

Do jacka 78 .
Bardzo Pana proszę niech pan nie porównuje budynku swojego ośrodka zdrowia stawianego przed 7-8 laty do budynku powstałego przed 40 paru lat.
Łazienki są codziennie sprzątane! i jak powiedział goodboy niestety nie jesteśmy podłączeni do miejskiej kanalizy.Jeżeli chodzi o zaplecze sprzętowe to nie miał pan w niego wglądu( chyba że ktoś pana oprowadził ?)Mamy:dobrej klasy defibrylator,3 aparaty EKG,(jeden przenośny),2 aparaty tlenowe,3 nebulizatory,3 aparaty do pomiaru glikemii,1 aparat do pomiaru cholesterolu,ssak,własne laboratorium z nowym analizatorem do badania morfologii,firmy Bayer,wagi elektroniczne niemowlęce itp.Jestem pewna że pana ośrodek zdrowia nie ma jednej dziesiątej takiego sprzętu jak my! A pracy i pacjentów również mamy więcej bo nasz rejon jest 2 razy większy.
Zacytuję fragment mojego postu który został usunięty z poprzednim tematem:uważam ,że dr.Wąsik jest dobrym lekarzem z długoletnim stażem pracy i ambicją zawodową.Myślę,że mamy wspólne zadanie,nie chcielibyśmy aby nasi zwolennicy lub przeciwnicy wzajemnie nas krytykowali kto jest lepszy,kto gorszy nie przebierając w słowach.Nie jestem wrogiem dr.Wąsika!dlatego nie rozumiem dlaczego Pan kłamie,że żle potraktowałam pana dziecko w gabinecie dlatego,że się leczycie u Pana doktora? :oops: Mam propozycję może Pan założy forum w Lubrańcu? : :wink:
Ostatnio zmieniony sob mar 10, 2007 7:51 pm przez gajewska, łącznie zmieniany 2 razy
gajewska
szeregowy
szeregowy

Postautor: gajewska » sob mar 10, 2007 7:10 pm

Witam ponownie.zgadza się sobota jest ustawowo dniem wolnym od pracy, ja i dr.Wąsik oddajemy po kilka minut z całego tygodnia,tak aby uzbierało się 4 godziny ( czas który pracujemy w sobotę),dr.Toruńska natomiast odbiera nadgodziny w postaci dnia wolnego.Myślę,że chyba to dobrze że pracujemy w sobotę? :
gajewska
szeregowy
szeregowy

Postautor: kokeszko7 » sob mar 10, 2007 7:40 pm

Jasne, że dobrze... :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: jacek.78 » sob mar 10, 2007 7:59 pm

Szanowna Pani, nie kłamię, niestety. Ogólnie nasze spotkanie nie przebiegało w zbyt miłej atmosferze. Nie interesują mnie relacje między Wami. Staram się przedstawiać fakty, a Pani reakcja była Taka jak opisałem.
Co do sprzętu, faktycznie nie widziałem, ale też nie wypowiadałem się na jego temat. Przekazałem swoje wrażenia z pobytu w ośrodku.
Jeśli chodzi o sprzęt medyczny nie będę się wdawał w dyskusje, bo się na tym nie znam. Nie wiem też jakie wymaganie są pod tym względem stawiane placówkom takim jak Wasz ośrodek, czy Lubramed. Pozdrawiam.
jacek.78
szeregowy
szeregowy

Postautor: goodboy » sob mar 10, 2007 8:05 pm

A więc godziny przepracowane w soboty wliczacie do godzin etatowych. Czy za te sobotnie godziny obowiązuje taka sama stawka godzinowa jak za godziny w dni robocze?
goodboy
major
major

Postautor: gajewska » sob mar 10, 2007 8:11 pm

jacek78 Czyżby?Nie będę z Panem polemizowac,wydaje mi się że żywi Pan do mojej osoby dużą antypatię.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz mar 11, 2007 7:46 pm przez gajewska, łącznie zmieniany 3 razy
gajewska
szeregowy
szeregowy

Postautor: loopez » sob mar 10, 2007 8:11 pm

Masz wykształcenie goodboy odpowienie i szukasz pracy czy poprostu książkę jakąś piszesz??
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: goodboy » sob mar 10, 2007 8:18 pm

Piszę loopez. Bo ja lubie, kurde, dużo pisać. :lol: Zaintrygowała mnie ta kwestia wyobraź sobie i czekam niecierpliwie na odpowiedż p. Dr.
Bo chyba ta ostatnia była skierowana do jacka.78???
goodboy
major
major

izbicka służba żdrowia

Postautor: bryza » ndz mar 11, 2007 8:19 am

Pozwolę sobie zadać pytanie Pani dr Gajewskiej,uprzejmie prosze o odpowiedż. Pani dr proszę mi odpowiedzieć jak to jest jeśli w godzinach urzedowania lekarzy izbickich,któryś z nich zostanie wezwany do domu pacjenta(nagły przypadek ! ! !) ma prawo odmówić przyjazdu czy nie???? Pozdrawiam.
bryza
plutonowy
plutonowy

Postautor: jolka1-70 » ndz mar 11, 2007 9:51 am

Napisała p.dr. że oddajecie z dr. Wąsikiem po kilka minut w tygodniu, w sobotę ośrodek jest czynny 4 godz. tj. 240 minut i co oznacza słowo "oddajemy"czy to oznacza że pracujecie w tygodniu krócej aby pracować w soboty?.Proszę o jasną odpowiedź bo pogubiłam się w pani wyjaśnieniach. Pozdrawiam.
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: gajewska » ndz mar 11, 2007 7:20 pm

Witam.Jeżeli chodzi o wizyty domowe to lekarz zbierając wywiad ( a jest to częśc badania lekarskiego) od chorego,bądż od rodziny ustala pilnośc wizyty domowej.Każda sytuacja jest inna i trudno jednoznacznie odpowiedziec na to pytanie.To lekarz odpowiada za stan zdrowia chorego i za wszelkie decyzje z tym związane.

Dlaczego nic nie piszecie na temat mającej się odbyc 31 03 2007 akcji profilaktycznej dla mężczyzn z przerostem gruczołu krokowego?

Pani Jolu cokolwiek bym nie napisała to i tak Panią nie usatysfakcjonuje,czy przeszkadza Pani fakt ,że pracujemy w soboty chociaż nie musimy?większośc pacjentów jest zadowolona,że nie musi jeżdic do Włocławka.w sobotę.
gajewska
szeregowy
szeregowy

Postautor: kokeszko7 » ndz mar 11, 2007 7:57 pm

P. dr napisała:

Dlaczego nic nie piszecie na temat mającej się odbyc 31 03 2007 akcji profilaktycznej dla mężczyzn z przerostem gruczołu krokowego?
No chyba jasne, że to super akcja :!: :!: :!: Oby takich więcej... :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Jaszar » ndz mar 11, 2007 8:13 pm

Pani dr Gajewska napisała

No nie będę chyba odkrywczy jeśli powiem , że dla nas mężczyzn jest to jednak temat trochę wstydliwy . Może więc jakiś pościk przybliżający ten problem i możliwe komplikacji z nim związane (np w temacie "Bezpieczeństwo zdrowia" :wink: ) . Zawsze to lepiej gdy wypowie się fachowiec niż ktoś z nas , laików .
Zawsze byłem , zawsze będę , jestem po wsze czasy !
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaszar
porucznik
porucznik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Ogólne