Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

OW Sjesta

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

OW Sjesta

Postautor: Justyna » wt maja 22, 2007 5:23 pm

Proszę o jakieś informacje na temat ośrodka SJESTA w Świętosławicach. Bo na temat ośrodka w Gaju nie doczekałam się... może ktoś coś wie o ośrodkach wypoczynkowych w waszej okolicy? warunki, ceny.. pozdrawiam. :idea:
pozdrawiam
Justyna
szeregowy
szeregowy

Postautor: BODZIEK » wt maja 22, 2007 6:00 pm

Jesli chodzi o wodociagi to zadzwon do wloclawskich wodociagow i sie do wiedz bo to jest ich wlasnosc jesli chodzi o sjeste to zdaje sie jes tutaj gdzies link do informacji o tym osrodku pozdrawiam
BODZIEK
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: blazej » śr maja 23, 2007 10:12 am

Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Justyna » śr maja 23, 2007 4:56 pm

wymiękam..:) link to widziałam (jestem kumata)..pytałam się o zdanie osób które mieszkają w pobliżu (czyli forumowiczów), które moze coś wiedzą o tym ośrodku, czy moze coś słyszały... oj cieżko cięzko się czegoś dowiedzieć o tym miejscu... a myślałam, ze to tylko niektórzy ludzie z waszych okolic są tak zakamuflowani i boją sie wszystkiego, mało się interesują swoją okolicą, ale widzę, że to wcale nie rzadkość w waszym rejonie. Macie naprawdę fajne miejsca ale jakiejś reklamy, czy czegoś w tym rodzaju (nawet "małych" informacji) nie uświadczysz....szkoda...pozdrawiam.
pozdrawiam
Justyna
szeregowy
szeregowy

Postautor: Justyna » śr maja 23, 2007 5:02 pm

a jeśli o osrodki w Gaju, to wiem, że są dwa - nie tylko własnośc Włocławskich Wodociągów, ale także innego, prywatnego właściciela - pana P. Ja, mieszkajaca dalej, wiem więcej o waszym rejonie niż Wy. Tu chyba powinien wystąpić wstyd :oops: Ale nie martwcie się nic! - niedługo się czegoś dowiem (bo bedę w tamtych okolicach) i Wam napiszę!.. a Wy dalej mieszkajcie sobie spokojnie i nie interesujcie się niczym co się dzieje wokoło, no chyba, ze ARENĄ (ło matko!) ...pozdrawiam
pozdrawiam
Justyna
szeregowy
szeregowy

OW Sjesta

Postautor: maja5 » śr maja 23, 2007 5:50 pm

Skoro uwielbiasz wypoczywac nad J.Brdowskim we wsi Brdow jak piszesz to co sie czepiasz naszej gminy.Plazy nudystow niestety nie ma.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: kokeszko7 » śr maja 23, 2007 6:33 pm

Chyba jednak Justyno nie jestes za bardzo kumata skoro nie potrafisz dokładnie odczytac wiadomości. O sjescie masz podane WSZYSTKO w linku podanym przez Błażeja, to o co Ci jeszcze do *** chodzi??? to chyba raczej TY powinnas sie wstydzić :oops: że nie potrafisz odczytac pobstawowych wiadomości!
A jak Cio jeszcze mało to najlepiej jedź i sama sobie zobacz!

Równiez pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: Sensor » śr maja 23, 2007 7:25 pm

A ja tak może mniej namiętnie a raczej konkretnie i z uzasadnieniem. Mieszkańców mniej niż turystów interesują warunki w ośrodku, bo z niego nie korzystają. Nad jezioro mamy kilka kilometrów i nie obchodzi nas jakie są tam ceny i warunki. Wspomnien też stamtąd nie mamy, bo posiadamy swoje działki, na których wypoczywamy lub środki lokomocji, którymi udajemy się na plaże. Poza tym latem w niedzielę jest tam podobnie, jak na jakimkolwiek izbickim festynie - sami swoi. Czym zatem mamy Twoim zdaniem się ekscytować? Mamy ciekawsze miejsca niż wspomniany ośrodek i plażę, która dla kazdego mieszkańca nie jest niczym wyjątkowym i godnym dociekania co, jak i za ile.
Twoje zarzuty są podobne do tych, któe można postawić np. Łodzianinowi, że nie wie jaki standard i ceny są w hotelu w dzielnicy w której on mieszka. A co go to obchodzi?On śpi w swoim mieszkaniu 500 m od hotelu.
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: goodboy » śr maja 23, 2007 8:14 pm

Rany, ale Wy się dajecie łatwo sprowokować :lol: :!: Wystarczy, że ktoś zasugeruje, że Izbica to wiocha i prowincja, a już się jeżycie. Więcej spokoju i pogody ducha. Ja tam jestem zadowolony, że mieszkam w takim "grajdole". A Brdów -faktycznie, to już Wielkopolska i całkiem inna bajka, można rzec prawie zagranica... :lol: :lol: :lol:
goodboy
major
major

Postautor: Ptasiek » śr maja 23, 2007 8:46 pm

Oj chyba zaraz komuś nawtykam. Jeśli ktoś twierdzi, że niektóre powyższe posty nie zraziły naszej "prawienowej" forumowiczki to jest w błędzie.

Dalsze przytyki w tym i w leżącym obok temacie proponuję kontynuować w miejscu do tego właściwym tj. TU:
http://www.izbica-kujawska.com/forumizb ... =2090#2090

Bez urazy. Pozdrawiam. :?
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: aro » śr maja 23, 2007 9:58 pm

Drogi kolego Ptaśku,

Ja również podpisze się pod postami w/w kolegów a szczególnie Sensora.

Co to nas obchodzi ile kosztuje tam nocleg i jaki jest standard. Normalnych ludzi nie interesują w ich miejscu zamieszkania takie informacje, no chyba że zamierza dokonywać tam czynów nie do opisania na tym forum :oops: :lol:
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: Ptasiek » śr maja 23, 2007 10:05 pm

A jakież to "CZYNY" drogi Aro?
:?: :?: :?: :lol:
... i wielki lol
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: aro » śr maja 23, 2007 10:06 pm

pozwolisz, że odpiszę ci na PW
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Postautor: Ptasiek » śr maja 23, 2007 10:19 pm

no jeszcze trochę a uwierzę, żeś nie dotrzegł żartu z mej strony, z podwójnym podtekstem zresztą... :oops: :oops:
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Arizona » czw maja 24, 2007 7:06 am

Och.... "wymiana ciosów" iście powalająca. :lol:
Generalnie zgadzam się z Sensorem : tubylcy zwykle nie korzystają z lokalnej oferty turystycznej... a przynajmniej nie w taki sposób, by śledzić ceny sezonu i warunki bytowe.

Za zupełnie nieuprawnione uważam ostre słowa Justyny
a myślałam, ze to tylko niektórzy ludzie z waszych okolic są tak zakamuflowani i boją sie wszystkiego, mało się interesują swoją okolicą, ale widzę, że to wcale nie rzadkość w waszym rejonie
Czemu mają służyć takie docinki? Wynikają ze złości na to, że niczego Justyno nie możesz się dowiedzieć? :?: :?: :?:

uznaję natomiast, że
Macie naprawdę fajne miejsca ale jakiejś reklamy, czy czegoś w tym rodzaju (nawet "małych" informacji) nie uświadczysz....
Faktycznie o braku promocji miasteczka i okolicy już na forum kiedyś pisaliśmy.
Ciągle informacji promujących okoliczne atrakcje i obiekty turystyczne jest za mało. (Za to informacje np. o tartaku w Izbicy są i pod Włocławkiem i pod Poznaniem... Sięgnijmy zatem po sprawdzone wzorce :D ).
Arizona
porucznik
porucznik

OW Sjesta

Postautor: maja5 » czw maja 24, 2007 9:12 am

Sluzby drogowe kaza sobie slono placic za takie reklamowe informacje jest to oplata od m 2 za 1 dobe.Ale ma Pani sluszna racje w przypadku turystyki najwazniejsza jest informacja,ktora zarobi na te wydatki.
maja5
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Postautor: Justyna » czw maja 24, 2007 5:25 pm

hmmm....inteligentny człowiek interesuje się wszystkim, nawet tym co jest 500 metrów od domu!... i to nie złość tylko pokazanie wam, że nalezy się interesować wszystkim, żeby nawet chociaż opowiedzieć coś o swoim rejonie..a jeśli dla was Brdów to zagranica no to gratulacje! Izbica - Brdów to ok. 4 km odległości i zagranica - dobre sobie! pozdrawiam...
P.S. nie sądziłam, że mój zapis odbije się takim echem..nerwwi jesteście...i wyrywni :lol: ale spokojnie - wszystko będzie dobrze..tylko spokój moze was uratować ! a jak się czegoś dowiem, to napisze, zebyście coś niecoś wiedzieli o swojej najblizszej okolicy (czytaj: zagranicy). :)
pozdrawiam
Justyna
szeregowy
szeregowy

Postautor: kokeszko7 » czw maja 24, 2007 7:43 pm

Małe sprostowanie: Izbica-Brdów - 9 km. :)
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: goodboy » czw maja 24, 2007 7:56 pm

Justyno, z tą zagranicą to był żart :wink: . Chciałem trochę rozładować atmosferę, a nie ją podkręcać. Żle odebrałaś moje intencje. Przeczytaj uważnie posta.
Zadaj konkretne pytanie, a z chęcią na nie odpowiem. Oczywiście jeśli takową wiedzę będę posiadał. Pozdrawiam.
goodboy
major
major

Postautor: Sensor » pt maja 25, 2007 6:18 am

Justyna pisze:hmmm....inteligentny człowiek interesuje się wszystkim, nawet tym co jest 500 metrów od domu!...

NO.. moze ciekawski, a niekoniecznie inteligentny...
Inteligentny to potrafi znaleźć sobie informację na każdy temat nie będąc aroganckim, jesli się od razu nie udało :lol:
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Następna

Wróć do Ogólne