Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

kawiarnia :/

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

kawiarnia :/

Postautor: Observator » śr lis 01, 2006 11:01 am

no to nasza kawiarnia w goku przezywa renesans a to za sprawa zamkniecia "Pubu 52 " w weekendy jest wprsot oblegana przez izbickie towarzystwa... brak wolnych miejsc Brawo Brawo !! tylko jest kilka powodow dla kotrych ten renesans nie jest az tak piekny... a mianowice... zaczne od godzin przyjmowania klienterii> Zaczynamy o 19 a konczymy o 23 !! smiech na sali w takim przypadku gdy nie ma gdzie indziej isc.. nie liczac pizzerii bo to kawal drogi i wszedzie daleko to moim zdaniem Cafe powinna byc czynna poki sie wiara kreci jak to mialo miejsce w "Pubie" i za to ludzie chodzili tam a nie do kawiarnii... druga sprawa to obsługa w kawiarnii... Szczerze jeszcze nigdy nie spotkalem sie z tak ***, wylgarna i grubianska obslugą jaka jest w Cafe !!!! Barmanka a zarazem Kelnerka wogole nie nadaje sie do tego zawodu, wyglada jakby tam pracowa pod jakims ciezkim przymusem !! Podam przyklad jej *** zachwoania... Koncza sie godziny jej urzedowania i zamykamy Lokal... pochodzi do jednego stolika gdzie siedza Ludzie po 20 pare lat... i co... "spier****c bo zamykam !! Skandal !! druga sprawa... to juz podam przyklad ze swojego doswiadczenia... kolo naczego stoliczka lezy kilka rozdeptanych "paluszków" Przesympatyczny głos nade mna mowi "posprzarac mi to " i wrecza mojemu kompanowi Szczotek... :/ ten bierze i odklada na bok przeciez to jest niedopuszczalne kto ja wpuscil za bar i wogole zeby tam pracowac !! Apeluje do Pana Myrty aby zajol sie tą sprawa i dam sobie głowe uciac ze na jej miejsce jest wielu chetnych miłych sympatycznych potrafiacych utrzymac dobry kontakt z Klientami Kandydatów !!
Observator

Postautor: Observator » śr lis 01, 2006 3:00 pm

widze ze nikogo nie przejmuje ten temat ze w izbicy jest nudno w chlodne jesienne wieczory... fakt lubie czyatc ksiazki ale i czesto mam ochote gdzoes wyskoczyc.. i sadze ze nie tylko ja... :D
Observator

Postautor: VooVoo » śr lis 01, 2006 10:38 pm

Jasne że nie tylko Ty!!Co do otwarć-czasem chce się popić piwko trochę dłużej niż "konstytucja" tej knajpy nakazuje, no ale władze odgórne nakazały tak wcześnie zamykac. To jest ból niestety, tymbardziej że jak już wspomniałeś nie ma miejsca(typowej knajpki[bo że za daleko to można się spierać])innego niz sonia by posiedzieć i pomedytowac ze znajomymi trochę dłużej.Dobrze że przynajmniej tętni znów trochę zyciem Cafe ta nasza jak za dawnych dawnych lat.
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Krespin » śr lis 01, 2006 10:41 pm

...
Ostatnio zmieniony pn sty 21, 2008 9:10 pm przez Krespin, łącznie zmieniany 1 raz
Krespin
kapitan
kapitan

a kiedy zamkneli pub 52?????

Postautor: BODZIEK » czw lis 02, 2006 11:01 am

szkoda ze zamkneli pub bo to fajne miejsce bylo
BODZIEK
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Jola » czw lis 02, 2006 7:04 pm

Przyznam, że ostatnio byłam w naszej kawiarni chyba z 15 lat temu i niezbyt mi się podobało. Ale skoro jest tam tak "miła" obsługa to chyba skuszę się i zajrzę tam po raz drugi :D :D :D
Jola
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Arizona » sob lis 04, 2006 4:56 pm

Mnie też kusi, by zweryfikować powyższą opinię o "kulturalnej obsłudze".
I kto by pomyślał, że krytyką można jednak coś zareklamować :wink:
Co do godzin otwarcia : są ciut za krótkie... to nie ulega wątpliwości.
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: miras » sob lis 04, 2006 5:10 pm

Bodziek !
Może wiesz dlaczego zamknęli ten Pub ? Był nie opłacalny, czy może komuś to przeszkadzało ? Moze było za głośnow okolicy tego Pubu.
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Jola » sob lis 04, 2006 5:14 pm

miras pisze:Bodziek !
Może wiesz dlaczego zamknęli ten Pub ? Był nie opłacalny, czy może komuś to przeszkadzało ? Moze było za głośnow okolicy tego Pubu.

Ale teraz przynajmniej mamay bliżej do solarium.... :D :D :D
Jola
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Ptasiek » sob lis 04, 2006 9:12 pm

Ostatnio zmieniony śr gru 24, 2008 10:59 pm przez Ptasiek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

szkoda ze zamkneli

Postautor: BODZIEK » sob lis 04, 2006 9:50 pm

to teraz solarium tam jest???? a tyle wspomnien sie wiaze z tym pubem!!!
BODZIEK
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Re: szkoda ze zamkneli

Postautor: Jola » sob lis 04, 2006 10:12 pm

BODZIEK pisze:to teraz solarium tam jest???? a tyle wspomnien sie wiaze z tym pubem!!!

....no i jeszcze sauna, i kosmetyczka.... :) :) :)
Jola
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: ...::ShE::... » pn lis 06, 2006 9:07 pm

Sonja znów wraca do łask... hehe...
a co do godzin otwarcia to naprawde..;/
Żyj z całych sił...Żyj chwilą...Bądź sobą... :)
Awatar użytkownika
...::ShE::...
sierżant
sierżant

Postautor: VooVoo » wt lis 07, 2006 10:32 am

Cafe sonia jest poprostu nieśmiertelna:)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: miras » wt lis 07, 2006 12:33 pm

VooVo powiedział:

Cafe sonia jest poprosyu nieśmiertelna.

Oczywiście masz rację VooVoo ! Napewno jest nieśmiertelna bo w Izbicynie ma innych kawiarni. Gdyby były to miałbym duże wątpliwości co do tej nieśmiertelności ? :wink:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: VooVoo » wt lis 07, 2006 3:04 pm

Patrząc na to z tej strony to spójrz ile z kawiarni ma ta kawiarnia...chodzi mi o to że ta knajpa przezywa wszystkie inne chociaż zazwyczaj nie ma na nią wielkiego popytu(oprócz czasu teraźniejszego).
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: miras » wt lis 07, 2006 3:34 pm

Masz rację zauwż tylko, że do tej pory nie było jeszcze kawiarni z prawdziwego zdarzenia. Wracając do tego Pubu to też zbytnich atrakcji nie było, parę stolików jakaś tam gra i stół bilardowy przedtem a póżniej sala taneczna. Poza tym chmura dymu, gdzie możnaby siekierę zawiesić ! Muzyka była tak głośna że nie można było swobodnie porozmawiać.
Mam nadzieję, że znajdzie się jeszcze ktoś kto otworzy jakąś kawiarnię,w centrum miasteczka. Pamietam, że kiedyś była taka kawiarnia, ale to było bardzo dawno temu. Znajdowała się tam gdzie jest sieć sklepów począwszy od sklepu hydraulicznego aż do spożywczego( posiadlośc p. Mańkowskiego). A kawiarnia ta znajdowała się po środku. Może ktoś pamięta ?
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: Jola » wt lis 07, 2006 4:13 pm

miras pisze:Masz rację zauwż tylko, że do tej pory nie było jeszcze kawiarni z prawdziwego zdarzenia. Wracając do tego Pubu to też zbytnich atrakcji nie było, parę stolików jakaś tam gra i stół bilardowy przedtem a póżniej sala taneczna. Poza tym chmura dymu, gdzie możnaby siekierę zawiesić ! Muzyka była tak głośna że nie można było swobodnie porozmawiać.
Mam nadzieję, że znajdzie się jeszcze ktoś kto otworzy jakąś kawiarnię,w centrum miasteczka. Pamietam, że kiedyś była taka kawiarnia, ale to było bardzo dawno temu. Znajdowała się tam gdzie jest sieć sklepów począwszy od sklepu hydraulicznego aż do spożywczego( posiadlośc p. Mańkowskiego). A kawiarnia ta znajdowała się po środku. Może ktoś pamięta ?

A jeszcze wcześniej był tam zakład fotograficzny pana Jankowskiego.

Jasne, że pamiętamy!
Jola
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Jola » wt lis 07, 2006 4:16 pm

Słyszałam, że ma być jakaś kawiarnia na Placu Wolności w posesji po panu Świecu obok sklepu cukierniczo-garmażeryjnego :) :) :)
Jola
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Ron_Artest » śr lis 08, 2006 11:06 am

Wczoraj specjalnie wybralem sie do naszej Cafe, zeby zobaczyc jak tam sprawuje sie nasza pani Kelnerka... :twisted: i musze przyznac, ze nie bylo najgorzej... byla mila, greczna itd.... Czyzby odwiedzala forum na tej stronie?? i slowa Obserwatora sprowadzily ja do porzadku?! oby tak! Lecz musze przyznac, ze pani M (przyszla synowa wlasciciela) bardziej by sie nadawala w czasach PRL-u! nie tylko ze wzgledu na tzw "obszczekanie", ale i na ocene wizualna przecietnego obywatela i klijenta naszej wspaniale "Cafe"..... :wink: z calym szacunkiem dla wszystkich pan siedzacych za barami calego swiata ;P
"A bad woman is a sort of woman a man never gets tired of "............ I LOVE THIS GAME!
Awatar użytkownika
Ron_Artest
młodszy chorąży
młodszy chorąży

Następna

Wróć do Ogólne