Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Księża w Izbicy

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Księża w Izbicy

Postautor: Menello » ndz sty 11, 2009 4:11 pm

Wnioskując z kierunku, w którym poszły rozmowy w temacie ,,cmentarz parafialny" widze, że potrzebny jest taki temat :)
Menello
sierżant
sierżant

Postautor: czerwonamorda » ndz sty 11, 2009 4:13 pm

Oj bardzo potrzebny.........temat woda
moje teksty
to zabawa
moje slowa
moja sprawa

http://www.youtube.com/watch?v=RDzChLnAWTg ogladac!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
czerwonamorda
sierżant
sierżant

Postautor: krzysiek » ndz sty 11, 2009 6:26 pm

Pytanie do administratora:napisalem co mysle o ksiezach,bylo tak rzeczywiscie,nie bylo niecenzuralnych zwrotow,dlaczego moj post zostal usuniety?

Administrator: Nie usunąłem żadnego postu z tego tematu
krzysiek
sierżant
sierżant

Postautor: Menello » ndz sty 11, 2009 8:04 pm

widocznie nie ma wolności słowa w tym temacie. krzysiek napisz mi ten ,,ocenzurowany" post na priva bo jestem ciekawy
Menello
sierżant
sierżant

Postautor: Observator » pn sty 12, 2009 1:38 pm

ksieża trzymaja w garsci tę strone :twisted:
Observator

Postautor: pusia85 » pn sty 12, 2009 3:55 pm

Jezeli trzymaja tą strone w garsci to chociaż niech wiedzą co parafianie myślą o ich postawie :twisted:
pusia
Awatar użytkownika
pusia85
plutonowy
plutonowy

Postautor: pusia85 » pn sty 12, 2009 3:56 pm

zjednoczmy się forumowicze izbiczanie ,nie dajmy na tacę :!: :!: :!: :!: :!:
pusia
Awatar użytkownika
pusia85
plutonowy
plutonowy

Postautor: pusia85 » pn sty 12, 2009 3:58 pm

wiary nie da się przeliczyć na złotówki :!:
pusia
Awatar użytkownika
pusia85
plutonowy
plutonowy

Postautor: Jaro_Jagr » pn sty 12, 2009 6:44 pm

Jednak cos w tym jest... Starsze babcie jak by mogly to by oddały wszystkie swoje oszczednosci, a wiem jak jest bo jak ksiadz wchodzi na kolęde do domu to te kobitki sa zapatrzone w niego jak nastolatki w jakiegos przystojnego gwiazdora. Nie mowie ze wszystkie ale po czesci tak
Awatar użytkownika
Jaro_Jagr
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: krzysiek » pn sty 12, 2009 7:04 pm

Wiec pisze jeszcze raz:Bywali rozni ksieza w naszej parafii,uwazam,ze wielu z nich na pewno ominelo powolanie.Mieszkamy w malej miejscowosci i raczej nic nie da sie tu ukryc.Pracowali tu ksieza,ktorzy nie stronili od alkoholu,kobiet,samochodow,ktorymi jesi wybraliby sie na Jasna Gore,czy do Watykanu wywolaloby duze zdziwienie innych ksiezy(z powolaniem)Nie mam dobrego zdania o ksiezach,strasznie sie zrazilem.Spowiadalem sie u nas u ksiedza,ktory jak sie dowiedzialem po paru m-cach,mial kobiete...Oj zapomnialbym o hazardzie
krzysiek
sierżant
sierżant

Postautor: pusia85 » pn sty 12, 2009 7:14 pm

a ja powiem wam coś jeszcze wiecie co większość księzy robi po spowiedzi ...?siadaja przy winku i śmieją się z naszych grzechów....osobiście znam tylko jednego księdza z prawdziwego zdarzenia i z powołania ,jak dotąd nie zawiódł...nieliczni są uczciwi ,reszta ..............wiadomo jaka,a stare babcie całują ich po rękach jakby byli Bogami..... :twisted:
pusia
Awatar użytkownika
pusia85
plutonowy
plutonowy

Postautor: Jaro_Jagr » pn sty 12, 2009 7:45 pm

no tak głeboko w srodowisku ksiezy nie jestem zeby mowic ze siadaja przy winku i smieją sie z naszych grzechów.... chyba troche przesadziłas
Awatar użytkownika
Jaro_Jagr
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: krzysiek » pn sty 12, 2009 7:50 pm

o spotkaniach po spowiedzi tez nie slyszalem
krzysiek
sierżant
sierżant

Postautor: timon » wt sty 13, 2009 9:16 am

Przyglądając sie waszym wypowiedziom w tym temacie przecieram oczy ze zdumienia. "siadaja przy winku i smieja sie z naszych grzechow"
pewnie siadają przy winie mszalnym-tak powiecie
nie ma ludzi idealnych, bez żadnej skazy, winy, księża tez są ludźmi, maja prawo do popełniania błędów, czy wy użytkownicy jesteście idealni.
Łatwo krytykować, oczerniać a tak trudno powiedzieć dobre słowo.
Awatar użytkownika
timon
szeregowy
szeregowy

Postautor: Menello » wt sty 13, 2009 10:02 am

Skoro zdecydowali się być księżmi z powodu powołania bądź łatwiejszego życia to muszą być wzorem do naśladowania dla swoich owieczek. Nie uznaje tłumaczenia, że też są ludźmi. Są pod ciągłym ostrzałem i powinni się pilnować. Co ma myśleć młody katolik o tym wszystkim gdy, np. widzi pijanego księdza, albo takiego który leci na kaske? Albo odstawia inne maniany? Ci, którzy są z powołania, a niewielu ich znam (ale na szczęście są) mają u mnie wielki szacun.
Menello
sierżant
sierżant

Postautor: Menello » wt sty 13, 2009 10:03 am

Skoro zdecydowali się być księżmi z powodu powołania bądź łatwiejszego życia to muszą być wzorem do naśladowania dla swoich owieczek. Nie uznaje tłumaczenia, że też są ludźmi. Są pod ciągłym ostrzałem i powinni się pilnować. Co ma myśleć młody katolik o tym wszystkim gdy, np. widzi pijanego księdza, albo takiego który leci na kaske lub dziewczynki? Albo odstawia inne maniany? Ci, którzy są z powołania, a niewielu ich znam (ale na szczęście są) mają u mnie wielki szacun.
Menello
sierżant
sierżant

Postautor: pusia85 » wt sty 13, 2009 12:15 pm

wcale nie trzeba być w srodowisku księzy zeby wiedzieć co robią ,jak cała okolica trąbi od ich wyskoków .......
pusia
Awatar użytkownika
pusia85
plutonowy
plutonowy

Postautor: Observator » wt sty 13, 2009 3:41 pm

pusia85 pisze:wcale nie trzeba być w srodowisku księzy zeby wiedzieć co robią ,jak cała okolica trąbi od ich wyskoków .......

Moze jakies przykłądy ? bo nie bardzo wiem co to za wyskoki i pewnie nie tylko ja
Observator

Postautor: Jaro_Jagr » wt sty 13, 2009 4:12 pm

No wlasnie co takiego Ksieża robia strasznego co to za wyskoki ?????? Nic nie slyszałem o zadnyc wyskokach ani podskokach. Pusio moze pomysl z 2 razy za nim klikniesz "wyślij" 8)
Awatar użytkownika
Jaro_Jagr
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: pusia85 » wt sty 13, 2009 5:11 pm

to moze ty tez całujesz ich po rękach,.pffffffffffff ....a o wyskokach nie trzeba słyszec wystarczy czasem popatrzec...................albo pomyśleć................................i nie mówie ,ze zaraz wszyscy ,bo sa wyjątki ale poki co to mało dobrego się słyszy,,,,taka jest moja wypowiedz i właśnie klikam na "wyslij"
pusia
Awatar użytkownika
pusia85
plutonowy
plutonowy

Następna

Wróć do Ogólne