Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Zawody w powożeniu...

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Czy twoim zdaniem zawody w powożeniu powinny być powtórzone za rok?

TAK
15
100%
NIE
0
Brak głosów

Liczba głosów : 15

Zawody w powożeniu...

Postautor: Kojak » pn cze 18, 2007 7:28 pm

Miałem wczoraj okazję, aby obejrzeć zawody w powożeniu zaprzęgami konnymi, które zostały zorganizowane w naszej gminie.
Same zawody bardzo mi się podobały, gdyż nie często w dzisiejszych czasach mamy okazję oglądać tak piękne konie.
Mam jednak kilka zastrzeżeń co do organizacji owych zawodów. Pierwszym rzucającym się w oczy niedociągnięciem ze strony organizatorów było słabe nagłośnienie, które było ustawione przy namiocie z piwem i nigdzie więcej co sprawiło, że siedząc na ławeczkach po lewej stronie od wejścia na stadion prawie nic nie było słychać. Organizatorzy nie zadbali także o opiekę medyczną. Gdy doszło do wypadku na parkurze to okazało się, że nie ma w pobliżu karetki pogotowia i poszkodowana dziewczyna musiała czekać na nią dobre 15 min., które w sytuacji zagrożenia życia mogło być decydujące. Również nasze panie (pani pielęgniarka i pani dr, których nazwisk nie wymienię z oczywistych powodów) z ośrodka zdrowia nie popisały się domyślnością i zamiast natychmiast ruszyć z pomocą rannym to siedziały sobie spokojnie na ławeczkach.
Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: Kojak » wt cze 19, 2007 10:24 am

Może ktoś dorzuci swoje skromne zdanie na ten temat :?: :!: :?:
Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: blazej » wt cze 19, 2007 10:31 am

Uważam, że impreza się udała, choć można byłoby parę rzeczy poprawić. Masz rację z nagłośnieniem, nie tylko nie słyszały spikera osoby siedzące na ławeczkach z lewej strony, ale także ci, którzy stali przy wejściu, naprzeciwko spikera... Szkoda również, że tory przeszkód były tak bardzo oddalone od publiczności (ale rozumiem-bezpieczeństwo) A jeśli chodzi o wypadek- przykre-ale takie rzeczy się zdarzają. Nie uważam, że pomoc udzielona została zbyt późno.

Ps. Kojak nie piszemy postów jeden pod drugim, aby coś zmienić używamy przycisku zmień. Pozdrawiam nowego forumowicza :wink:
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: VooVoo » wt cze 19, 2007 11:10 am

Nie miałem okazji uczestniczyć w tej imprezie, ale po obejrzeniu zdjęć muszę stwierdzić że musiało być to świetne widowisko. Mam nadzieję że takie zawody staną się tradycją a nie jednorazowym show-em.
P.S. Witam Kojak na forum 8)
Awatar użytkownika
VooVoo
kapitan
kapitan

Postautor: Kojak » wt cze 19, 2007 11:35 am

Nie wiedziałem o tej funkcji zmiany postu, ale postaram się zapamiętać :idea:

Również witam stałego bywalca VooVoo
Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: szprota 1968 » wt cze 19, 2007 8:12 pm

impreza była super, więcej takich może wtedy zarobimy na porządne nagłośnienie
szprota 1968
szprota 1968
szeregowy
szeregowy

Postautor: mendel » śr cze 20, 2007 1:09 pm

Sam także miałem okazję obserwować te zawody. Przyznam że wszystko świetnie wyglądało choć z nagłośnieniem było fatalnie.Pozdrawiam organizatorów!!!
----Mowa jest srebrem,milczenie złotem----
Awatar użytkownika
mendel
chorąży
chorąży

Postautor: Kojak » ndz cze 24, 2007 8:36 am

mendel pisze:Pozdrawiam organizatorów!!!

Ale mam nadzieję, że wiesz kto organizował te zawody, bo jak myślisz, że to gmina z burmistrzem na czele to jesteś w błędzie :P Głównym organizatorem i pomysłodawcą jest p. Mariusz Kuster, a głównym sponsorem była firma GRENE, której p. Kuster jest przedstawicielem :!:
"Morze kłamstwa jest płytkie."

"Lepiej chyba pójść choćby kawałek dobrą drogą, niż zajść daleko, lecz źle." (Platon)
Awatar użytkownika
Kojak
plutonowy
plutonowy

Postautor: Daras » pn cze 25, 2007 9:19 am

Tak czy inaczej impreza powinna na stale corocznie zagoscic w Izbicy.Wiadomo pierwszy raz jest najtrudniejszy,ale z czasem na bazie zdobytych doswiadczen i wyciagnietych wnioskow powinno byc juz tylko lepiej.Mysle ze tak widowiskowa impreza plenerowa napewno wzbogaci zycie kulturalne miasta.
Daras
sierżant
sierżant

Postautor: Arizona » wt cze 26, 2007 7:18 am

Zgadzam się z Darasem :) I jestem za!
Za jakiś czas może zabraknąć koni i zawodów nie da się zorganizować. Korzystajmy zatem i zauważmy, że w tych zaprzęgach są najczęściej konie na codzień "pociągowe", a tak nie będzie wiecznie :)
Arizona
porucznik
porucznik

Postautor: Daras » wt cze 26, 2007 3:53 pm

Tak.Koni pociagowych moze zabraknac i wogole jest ich coraz mniej wiec oprocz calej widowiskowosci takiej imprezy jest mozliwosc pokazania mlodszym pokoleniom jak takie zaprzegi wygladaja.Poki mozna ....Miejmy nadzieje jak najdluzej.
Daras
sierżant
sierżant

Postautor: wxyz » sob lip 07, 2007 11:53 am

Obrazek

Fotografie z zawodów w powożeniu można oglądać także na stronie:
http://photo6x9.110mb.com/gal/konie/
ObrazekObrazek
wxyz
plutonowy
plutonowy

Postautor: wxyz » pn mar 24, 2008 2:18 pm

Następne zawody w powożeniu - 8 czerwca 2008.

http://www.kpzj.spg.pl/kalendarz.html
ObrazekObrazek
wxyz
plutonowy
plutonowy

Wróć do Ogólne