Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Pożegnanie

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Pożegnanie

Postautor: goodboy » ndz sty 20, 2008 3:47 pm

W związku z zaistniałymi okolicznościami, zdając sobie sprawę, że prędzej, czy później i tak pewnie zostanę zablokowany, postanowiłem zrezygnować z udziału w forum. Upoważniłem Admina do skasowania mojego konta i wszystkich postów.
Jednocześnie po raz kolejny chciałem zapewnić , że informacje zamieszczane przeze mnie tutaj były rzetelne i prawdziwe. A ze niewygodne dla wielu osób, znaczących w Izbicy, to fakt. Byłem przez to bez pardonu atakowany na forum i przez PW. Wielokrotnie próbowano mnie zastraszyć, kasowano mi posty, blokowano tematy. Szczerze mówiąc mam już trochę dosyć sytuacji, że na temat niektórych osób można zamieszczać tylko pozytywy, bo jakakolwiek krytyka powoduje, że zaczynają się dziać różne dziwne rzeczy. "Święte krowy" jak widać nadal w Izbicy są nietykalne. Zaproponowano mi nawet, żebym najpierw zgłaszał swoje tematy do prokuratury, a dopiero potem zamieszczał na forum, co mnie rozśmieszyło. Jak już pisałem jeśli ktoś czuje sie pomówiony jestem do jego dyspozycji.
Wiem, że jest też sporo osób, które są po mojej stronie i dobrze wiedzą że piszę prawdę. Może tylko nie maja odwagi, po tych wcześniejszych "aferach" wypowiadać się otwarcie na forach. Te osoby pozdrawiam i przepraszam za moja dobrowolna banicję, ale nie mam już siły na tą walkę z "wiatrakami". Dla ludzi o "otwartych" głowach, niezależnie myślących, zawsze będę miał szacunek i w nich pokładam nadzieję. Żegnam wszystkich.
PRECZ Z KOMUCHAMI I KARIEROWICZAMI!!!!
goodboy
major
major

Postautor: blazej » ndz sty 20, 2008 5:06 pm

Szkoda, że tracimy jednego z bardziej zasłużonych dla forum użytkowników. Kwestia A.M. została poruszona, każdy może przeanalizować teksty twoje Goodboy'u jak i innych którzy wypowiedzieli sie na ten temat i wysunąć z tego własne wnioski. Oczywiście nie zamierzam usuwać Twoich postów ani konta bo stanowią dorobek forum. Może kiedyś zmienisz zdanie...
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Postautor: Ptasiek » ndz sty 20, 2008 7:23 pm

Robisz błąd Zacny Kolego. To prawda, że nie jest przyjemnie odbierać prywatne przytyki in foro publico, to prawda, że nie jest przyjemnie użerać się z powodu swoich poglądów. Niemniej nie dobrze jest ze względu konfliktu poglądów odchodzić w połowie drogi. Przejałeś i to niezmiernie skutecznie "pałeczkę" bezpardonowego pisania prawdy od Amby, która podejrzewam, iż podobnie jak Ty w pewnym momencie poczuła się zniechęcona i zamilkła. Nie zmilczaj prawdy, jeśli jesteś jej pewien. Ja sam nie pcham się raczej w obszary drażliwe politycznie a też zostałem dziesiątki razy ośmieszany i rugany za poglądy. Zwłaszcza na stronie głównej gdzie bezkarność piszących jest bardziej nachalana niż tu. I to nie za politykę tylko za historię.

Oj pozmieniało się na forum.

Co się dzieje. Wczoraj "błotniak" dzisiaj Ty. Zostań proszę i pisz. :wink:
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Re: Pożegnanie

Postautor: Sensor » ndz sty 20, 2008 10:05 pm

Goodboy napisał
"Święte krowy" jak widać nadal w Izbicy są nietykalne. Zaproponowano mi nawet, żebym najpierw zgłaszał swoje tematy do prokuratury, a dopiero potem zamieszczał na forum, co mnie rozśmieszyło. Jak już pisałem jeśli ktoś czuje sie pomówiony jestem do jego dyspozycji.

Chcesz odejść - Twoja wola.
Nie atakowałem Ciebie, ani nigdy Twoich poglądów z jednym wyjątkiem - broniłem osoby, którą obrzucałeś błotem bez przedstawienia jakichkolwiek dowodów i zawsze tak będę robił, czy będzie atakował Goodboy, czy ktokolwiek. Piszesz, że otwarcie wyrażałeś poglądy - HA HA HA !. Pisząc pod pseudonimem o Marcie Adamskiej? To twoja otwartość?
Poza tym, jako dobry obywatel wiedząc o przestępstwie powinieneś zgłościć to na Policję, czy do prokuratury, a nie pisać na forum. Gdybyś zobaczyl, jak kogoś napadli, pobili czy okradli też nie poszedłbyś na Policję tylko napisał na forum? Co byłoby gdyby ktoś zaczął pisać o Tobie? Że jesteś np. przestępcą motywując czyjąś obronę Twojej osoby jako zamykanie ust na prawdę i obronę "Świętych Krów". Ba - twierdząc że ma niezbite na to dowody i będą jeszcze ciekawsze, nie informuje organów ścigania tylko bedąc anonimowym Nickiem czeka na Twoje pozwanie (Nicka, bo nie konkretnej osoby, która się przedstawiła) do sądu twierdząc, że może stawić się w każdej chwili. Śmieszne. Rasowe pomówienie i oszczerstwa. Zapytaj prawnika (jakiegokolwiek) albo sprawdź na www.e-prawnik.pl . Pisanie bez przedstawienia dowodów jest jedynie pomówieniem i kwalifikuje się pod "jakiśtam" paragraf. Nie straszyłem Cię tylko chciałem to uzmysłowić.
Zatem nie wietrz Goddboyu spisku, który ma na celu obalenie antykomuszego zrywu, bo najprawdopodobniej żywisz osobiste urazy do atakowanego A.M. i o to tylko chodzi. Piszesz, ze nie byłeś dotąd tak zajadle atakowany, ale Ty tez nikogo wcześniej nigdy tak nie atakowałeś. Ba - wcześniej nawet zdarzało Ci się być obojętnym z lekkim pozytywnym nastawieniem do A.M. I co się nagle stało? Wiadro pomyj na kogoś - bęc. Nie dziw się zatem, ze dostrzegłem w tym czyjąś inspirację, jeśli nie powiedzieć pomocną dłoń :D
A tak na marginesie - czemu wobec innych karierowiczów - politycznych, pracowniczych, koniunkturalistów, załatwiaczy sobie ciepłych posadek w zamian za poparcie - a znanych Ci przecież - nie jesteś tak stanowczy i stojący samotnie na barykadzie owiązany krwawą chustą cierpienia z szablą w jednej, a sztandarem w drugiej dłoni?
To tyle. Miałem już nie pisać na ten temat, ale skoro Twój wpis wywołał mnie do odpowiedzi - skusiłem się jeszcze ten jeden raz.
Myśle, że zmienisz zdanie.
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: de Tox » czw lut 07, 2008 9:14 am

Goodboy, to co piszesz, to nie żadne rewelacje. Wszyscy o tym wiedzą od dawna. A że "ośmieliłeś" się o tym napisać, to masz za swoje. Niektórzy zacierają pewnie rączki z radości.
Sensor piszesz o oblewaniu pomyjami :lol: :lol: . Przejrzałem twoje posty i radze Ci przypomnij sobie swoje wpisy sprzed kilku miesięcy. Teksty goodboya to przy tym pikuś. Po prostu teraz bronisz kumpla i tyle. Zarzucasz goodboyowi inspirację z pewnych źródeł-moze zresztą słusznie, ale sam jesteś skrajnie nieobiektywny w tym co piszesz. I źródło twojej inspiracji jest widoczne gołym okiem.
Po prostu to co dla Ciebie niewygodne tępisz, natomiast tematy ,które ci leżą błyskawicznie podchwytujesz. To takie moje obserwacje.
de Tox
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Sensor » czw lut 07, 2008 10:40 am

WOW! :shock:
Zniknął Goodboy, pojawił się de Tox :lol: Cóż za sprytne posunięcie..
Witam ponownie na forum.
Zakończyłem rozmowy temat "sensacji" i "dziennikarstwa śledczego", wiec nie drążę dalej, bo to, co miałem do powiedzenia już powiedziałem i temat staje się już nudnawy.
Ps. W pierwszym zdaniu mówisz sam do siebie? Może chcesz o tym porozmawiać? :wink:
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: Ptasiek » czw lut 07, 2008 8:39 pm

Chyba się mylisz Sensorze. Przejrzyj pierwsze wpisy de Toxa w kontekście wpisów Goodboy'a :wink:
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: de Tox » pt lut 08, 2008 8:17 am

Mam prawo wyrazić swoją opinię, tak jak ty sensorze wyraziłeś ja wcześniej.
Wygodnie jest Ci pisać,że ja to goodboy. Czyżby inne argumenty sie wyczerpały? Może teraz każdy wpis nie po twojej myśli będziesz podejrzewał o powiązania z goodboyem.?
Idąc twoim tokiem rozumowania, a gdzie dowody na to? :lol: :lol: :lol:
Widać jakakolwiek dyskusja z Tobą nie ma sensu.
de Tox
starszy kapral
starszy kapral

Wróć do Ogólne