Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Reaktywacja kolejki Boniewo - Izbica

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Reaktywacja kolejki Boniewo - Izbica

Postautor: Marek » wt paź 16, 2007 6:27 pm

W związku z likwidacją torowiska Iabica Kujawska - Przystronie przez obecnego zarządcę SKPL w Kaliszu zwracam się z prośbą do miłośników kolei wąskotorowych o pomoc w reaktywacji kolejki na naszym terenie. Chciałbym zaznaczyć, że w chwili obecnej jestem na etapie pozyskania sponsorów na realizację przedsięwzięcia polegającego na budowie drezyny mechanicznej. jednak żeby ten cel został osiągnięty oraz żeby obecny operator czyli SKPL nie rozbierał torów dalej musimy powołać stowarzyszenie. W związku z tym proszę o pomoc.
W załączeniu przesyłam do mnie List Prezesa SKPL

"Witam

1. ja bym nie przesądzał iż jest to zupełna likwiadacja , władze sompolna mają się wypowiedzieć czy chcą kolejki , jeżeli tak temat linii do Przystronia wróci, jeżeli nie , złodzieje i tak juz zaczeli robić swoje, swoją drogą PKP rozbiera linię Dęby Kujawskie - Dobre Aleksandrowskie i cisza ?
2. Co to znaczy cokolwiek ? , utrzymujemy linie w przejezdności , łatamy kradzieże. Stacja Izbica jest wpisana do WOT czyli można do niej nadawać ładunki . Jak widać nie ma podmiotu chętnego , chyba zę kolega pomoże w pozyskaniu kogoś na węgiel nawóz cement lub inne materiały. mam wstępną deklarację Gminy Izbica na przewóz kruszywa na drogi w 2008 , bardzo się z tego cieszymy.
3. turystyka -- nie będę tego komentował , proszę zorganizować pociąg , chętnych my pojedziemy, no problem 4. Impreza - coś nawaliło na stronie - impreza będzie na 100%

ZAPRASZAM DO CZYNNEJ WSPÓŁPRACY , POZYSKANIE KLIENTÓW TO MOZE BYĆ STRZAŁ W 10 DLA IZBICY

POZDRAWIAM"

Pozdrawiam
Marek
Marek
szeregowy
szeregowy

Postautor: rossa » wt paź 16, 2007 8:54 pm

Paranoja

znowu ktoś zaczyna mieszać...

A może by tak pzrzejazd kolejowy w Izbicy naprawić ??? koło Adamka hurtowni a potem kolejke puszczać
Obrazek
Awatar użytkownika
rossa
chorąży
chorąży

Wróć do Ogólne