Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Jarosław Kaczyński odwiedzi Izbicę.

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Jarosław Kaczyński odwiedzi Izbicę.

Postautor: Ptasiek » ndz kwie 01, 2007 8:07 am

Z przecieków jakie wyszły z kręgów kościelnych udało się ustalić, że w najbliższym czasie z prywatną kilkugodzinną wizytą w naszym miasteczku będzie gościł premier Jarosław Kaczyński. Stanie się to możliwe dzięki prywatnej znajomości premiera i naszego proboszcza. Obydwaj są bowiem wykładowcami na tej samej warszawskiej uczelnii. Starania o uskutecznienie wizyty i samą próbę przekonania naszego proboszcza co do zaproszenia do nas premiera podjęli nasi radni na ostatniej sesji w trakcie rozmów kuluarowych.

Celowość działań naszych radnych w tym kierunku jest godna najwyższej pochwały. Stwarza ona niepowtarzalną okazję do zaistnienia Izbicy w szerszej świadomości kształtowanej przez opinię publiczną co - miejmy nadzieję - zaowocuje skuteczną promocją naszego niepowtarzalnego miasteczka.

Oddzielną kategorię związaną z przygotowaniem wizyty tak znakomitego gościa stanowi uporządkowanie trasy jego przejazdu i miejsc w których się zatrzyma. Będziemy musieli się też wykazać stosowną cierpliwością w związku z utrudnieniami powodowanymi wymogami ochrony w postaci zamknięcia ruchu na niektórych ulicach oraz najazdem służb ochrony rządu.
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Waldi » ndz kwie 01, 2007 10:22 am

heh, ja znam jego brata Leszka, spoko ziomek z niego, ma w wakacje przyjechać do mnie na browara :lol:
Waldi
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: jolka1-70 » ndz kwie 01, 2007 11:21 am

Jarek Kaczyński w latach 70-tych przypadkowa trafił do naszej leśniczówki, chciał skorzystać z toalety bo komary gryzły strasznie. Bylam dzieckiem i bawiłam się z jego kotem a on rozmawiał z tatą. Pamiętam jak mówił że dopadnie Hermaszewskiego bo ten widział z kosmosu jak chcieli ukraśc księżyc, póżniej się okazało że to był Lech. Przypomniałam sobie to zdarzenie kiedy uslyszałam w tv że chcą zdegradować naszego kosmonautę. Wkońcu wszystko mi się poplątało, księżyca nie chcieli ukraść tylko pożyczyć a to zdarzenie opowiedział tacie gajowy Marucha, który po butelce opowiadał różne rzeczy, a tak naprawdę to wszystko mi się śniło.
jolka1-70
kapral
kapral

Postautor: loopez » ndz kwie 01, 2007 12:32 pm

Niech przyjedzie posiedzi i pamięta że takie miejsce istnieje. Może to tylko przysporzyć korzyści i to jest fajne :wink:
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Re: Jarosław Kaczyński odwiedzi Izbicę.

Postautor: miras » ndz kwie 01, 2007 12:37 pm

Ptasiek napisał;
W najbliższym czasie z prywatną kilkugodzinną wizytą w naszym miasteczku będzie gościł premier Jarosław Kaczyński.

Zgadza się ! Prawdopodobnie ma zatrzymać się u naszego Wodza. :D
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: loopez » ndz kwie 01, 2007 12:45 pm

No a co najważniejsze ma razem z ludnością Izbicy bawić się na wieczornym festynie i wypić brudzia z każdym radnym :lol:
Awatar użytkownika
loopez
sierżant
sierżant

Postautor: Sensor » ndz kwie 01, 2007 5:41 pm

Przyjedzie na KOCIE, bo rower poniemiecki, a kot z miasta Łodzi pochodzi.
Droga długa jest, nie wiadomo, czy ma kres...
Awatar użytkownika
Sensor
porucznik
porucznik

Postautor: kokeszko7 » ndz kwie 01, 2007 7:09 pm

No a Lesia nie zabierze z sobą? :?:
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: POLDEK » ndz kwie 01, 2007 7:25 pm

Ptasiek- nie do konca jesteś poinformowany. Ma przyjechac nie Jarek a Leszek i nie Kaczyński a Miler. Napewno będzie u wodza gdyz chce odebrac zaległe składki na SLD.
POLDEK
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: miras » ndz kwie 01, 2007 7:47 pm

POLDEK pisze:Ptasiek- nie do konca jesteś poinformowany. Ma przyjechac nie Jarek a Leszek i nie Kaczyński a Miler. Napewno będzie u wodza gdyz chce odebrac zaległe składki na SLD.

Poldek to wszystko się zgadza ale jeszcze ma przyjechać Oleksy z ukrytym mikrofilmem we włosach :lol:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: goodboy » ndz kwie 01, 2007 8:01 pm

No super :!: Jarek z Wodzem napewno znajdą wiele wspólnych tematów. :lol: Porozmawiają sobie chłopaki o lustacji i dekomunizacji. Podziela się doswiadczeniami z czasów stanu wojennego, kiedy to obaj walczyli o wolną i demokratyczną Polskę. Taki demokrata jak nasz Bodzio zasłużył w pełni na taki zaszczyt. :lol:
goodboy
major
major

Postautor: Ptasiek » ndz kwie 01, 2007 10:17 pm

Dwunasta w nocy minęła. Czas zatem może napisać GDZIE tkwił żart w wątku primaaprylisowym.

Faktycznie ks. Leonard - nasz proboszcz jest (ponoć) w dość dobrej komitywie ze swiom kolegą wykładowcą Jarosławem Kaczyńskim. Faktycznie miały miejsce rozmowy - propozycje, aby zaprosić premiera prywatnie do Izbicy (skierowane do k. Fica :D :D :D , a nie na zewnątrz i nie przez przedstawicieli władzy, a przez pewną znana mi osobę prywatnie i to skądinąd przypadkiem). Niestety ze względu na złożone obietnice nie mogę napisać nic więcej na ten temat.

Obyśmy się któregoś pięknego dnia nie zdziwili! :wink:
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: amely » pn kwie 02, 2007 6:19 am

Z czego się cieszycie ludzie. Nikt tu nie chce oglądać przydu..asów Rydzyka. Niech jedzie lepiej do Torunia, tam jest duzo chetnych. Ludzie zawistni, mściwi, " małego" charakteru i rozumku nie maja tu czego szukać.
amely
szeregowy
szeregowy

Postautor: Ptasiek » pn kwie 02, 2007 8:06 am

Przeczytaj uważnie Amely poniższe słowa: może coś zrozumiesz, a może niewiele. Nie dbam o to.

Z czego się cieszysz Amely. Nikt tu nie chce oglądać przydu..asów (tu wstaw ulubioną przez Ciebie opcję) Niech jedzie lepiej do (i znów miejsce określone przez Ciebie), tam jest duzo chetnych. Ludzie zawistni, mściwi, " małego" charakteru i rozumku nie maja tu czego szukać.:(przejrzyj się w lustrze kto jest zdolny napisać takie zdanie.

W istocie faszyzm giertychowszczyków nie różni się niczym od poglądów wyrażonych przez Ciebie w powyższym, poddanym krytyce poscie.

A ja skromnie pozwoliłem sobie zrobic żart z podwójną gardą... Po pierwsze chyba nikt nie skojarzył, że ten żart ma chrakter podwójnej gardy, a po wtóre rozbudził zupełnie niepotrzebne emocje obnażajace prawdziwych giertychowszczyków.(por. z moimi ostatnimi postami w temacie aborcji).

Pozdrawiam pięknie Ciebie i wszystkich, którzy podchwycili mój żart.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: amely » pn kwie 02, 2007 5:53 pm

Żarty żartami, ale tak naprawdę chodzi o rzeczywistość, którą na zafundowali "pseudo prawi i sprawiedliwi" przyjaciele ojca R. Jesli ktoś woli żyć w "talibanie" to ma jak w raju...
amely
szeregowy
szeregowy

Postautor: Samosia » pt lip 27, 2007 9:50 pm

Niech ten głupi kaczor tu przyjedzie :)
Powyrywam mu wszystkie piórka...
Może wtedy się nauczy rządzić krajem jak należy...
Samosia
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: goodboy » sob lip 28, 2007 8:50 pm

Tzn. jak? Samosia jesteś liberałką, tak jak ja? Czy bardziej czerwień Ci się podoba? :lol: :lol: :lol:
goodboy
major
major

Postautor: blazej » sob lip 28, 2007 9:08 pm

Zbaczamy z tematu, który jest już nieaktualny, prima aprilis dawno za nami, zamykam!
Izbica Kujawska Online
URL: www.izbica-kujawska.com (dodatkowy: www.izbica-kujawska.pl)
e-mail: kontakt@izbica-kujawska.com

Obrazek
Awatar użytkownika
blazej
Administrator
Administrator

Wróć do Ogólne