Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Powrót kolejki wąskotorowej na trasie Boniewo-Izbica Kuj.

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Postautor: Kostek » pt maja 11, 2007 2:26 pm

Witajcie!!!
Serdecznie zapraszam wszystkich miłośników kolejki na stronę SKOKW do działu galeria. Tam zostały umieszczone zdjęcia z prac na szlaku z Izbicy w stronę Boniewa, w tej chwili z wycinania krzaków.
Jestem przkonany, że szlak ten mimo wszystko zostanie udrożniony i pojawią się w Izbicy pociągi turystyczne planowane w tym roku.

Pozdrawiam!!!
Kostek
kapral
kapral

Postautor: wxyz » pt maja 11, 2007 5:16 pm

W swoim archiwum fotograficznym znalazłem jedno zdjęcie kolejki wąskotorowej.
Wykonałem je aparatem "Druh" w 1971 roku we wsi Grochowiska.

Obrazek
Ostatnio zmieniony czw maja 17, 2007 12:36 pm przez wxyz, łącznie zmieniany 1 raz
ObrazekObrazek
wxyz
plutonowy
plutonowy

Postautor: Kostek » pt maja 11, 2007 6:30 pm

Witaj
Piękna rzecz a może masz jeszcze inne?
Prześlij je na mój adres email kostecky1@wp.pl
Pozdrawiam
Kostek
kapral
kapral

Postautor: Daras » pn cze 25, 2007 9:26 am

I jak z ta kolejka w Izbicy? Czy tylko raz dojechala? Czy cos sie ruszy w temacie na sezon ktory,tuz tuz...??
Daras
sierżant
sierżant

Postautor: Daras » ndz lip 01, 2007 2:23 pm

Glucho w temacie...czyli jeden przejazd zapalencow,mnostwo nadziei i planow i potem juz tylko glucho wszedzie...
Daras
sierżant
sierżant

Postautor: kokeszko7 » ndz lip 01, 2007 5:38 pm

Waldi pisze:Planowany jest już pierwszy przejazd turystyczny do Izbicy na miesiąc czerwiec. Impreza najprawdopodobniej odbędzie się w dni Krośniewic. Szczegóły już wkrótce.

No właśnie! I co z tym przejazdem? Mamy juz lipiec...
Awatar użytkownika
kokeszko7
podpułkownik
podpułkownik

Postautor: miras » ndz lip 01, 2007 5:52 pm

Coś mi się wydaje, że kolejka chyba nie dojedzie w tym roku. :wink:
Awatar użytkownika
miras
pułkownik
pułkownik

Postautor: aro » ndz lip 01, 2007 8:51 pm

kokeszko7 pisze:
Waldi pisze:Planowany jest już pierwszy przejazd turystyczny do Izbicy na miesiąc czerwiec. Impreza najprawdopodobniej odbędzie się w dni Krośniewic. Szczegóły już wkrótce.

No właśnie! I co z tym przejazdem? Mamy juz lipiec...

nie napisał którego roku ten lipiec :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
aro
starszy chorąży
starszy chorąży

Poprzednia

Wróć do Ogólne