Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Nagradzanie dzieci i wypoczynek wakacyjny!!!!!!

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Nagradzanie dzieci i wypoczynek wakacyjny!!!!!!

Postautor: hipeczka » czw cze 23, 2011 11:54 am

Można zarzucać wiele poprzedniemu burmistrzowi,ale dzieci chociaz w wakacje miały wycieczkę za DARMO!
hipeczka
szeregowy
szeregowy

Re: Nagradzanie dzieci i wypoczynek wakacyjny!!!!!!

Postautor: hipeczka » czw cze 23, 2011 12:23 pm

Chodzi dokładnie o kwestię wypoczynku dzieci w wakacje. Czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego w ubiegłych latach dzieci wyjeżdżały na wakacyjną wycieczkę za DARMO!? A teraz, jak chcą ,to za 400zł. Pierwszeństwo,niby,miały dzieci z najlepszymi ocenami. Nie wszyscy zakwalifikowani zdecydowali się jechać, więc korzystały inne dzieci słabiej uczące się. To była szansa na fajne wakacje szczególnie dla tych, którzy sa ambitni, zdolni, ale nie stać ich rodziców na drogie wycieczki.
Podobno były te wycieczki w miejsce dawnych biwaków na Długie. Na pewno korzystnie wypadła zamiana. W niektórych gminach wyróżniającv się uczniowie szkół otrzymują oficjalnie nagrody od samego BURMISTRZA i nawet czasem jednorazowe nagrody pieniężne! Dzieci czują się wyjatkowo! Jesli uczeń otrzymuje wysokie wyniki, nagrody w różnych dziedzinach, to na pewno zasługuje na szczególne wyróżnienie. Takie stanowisko władz, szkoły prowadzi do tego, iż dzieci widza sens w edukacji, w rozwijaniu swoich zdolności i umiejętności. Nie chodzi mi o pustą kwestię nagród, ale dzięki nim można sie dokształcać, poznać nowe horyzonty. Gdyby dzieci miały motywację, inaczej patrzyłyby na srogą sztukę wkuwania! Jak słyszę : PO CO SIĘ UCZYĆ, PO CO? TUTAJ I TAK NIE MA PERSPEKTYW, JAKOŚ SIĘ SKOŃCZY TĄ SZKOŁĘ!-aż żal bierze!, co dzieci maja teraz w głowach?
hipeczka
szeregowy
szeregowy

Wróć do Ogólne