Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Drzewa

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Drzewa

Postautor: Amba » sob kwie 24, 2010 6:27 am

No i mamy po drzewach…. Jak wszystkim szanownym czytającym wiadomo nie są to pierwsze drzewa, które nasza władza znienawidziła. Były też drzewa Izbickie nikomu nie przeszkadzające, wiekowe, piękne, stare drzewa, wymagające jedynie troskliwej pielęgnacji i właściwej do powagi ich (tychże drzew) otoczki. W zamian za to mamy jakieś tam drzewka a z alei na koło nie mamy nic. Jak piłam tradycyjnie wóde na poligonie to mi doniesiono, że przecież nasz szanowny miłościwie nam panujący cezar mógł dostać taki pas od Skarbu Państwa, jaki tylko by zechciał bo przecież dostał go za darmo i nie było potrzeby aby te drzewa wycinać, no ale może jest ktoś w Izbicy Kujawskiej, kto myśli inaczej, bbbaaaa na pewno jest. A propos, myślących inaczej, mam kilka pytań i nadzieje, że ktoś mi na nie odpowie: Po pierwsze: Dlaczego wycięto tyle drzew? Po drugie: ile metrów sześciennych tego drzewa było? Po trzecie: Gdzie jest to drzewo, które ścięto, komu je sprzedano i przede wszystkim ILE ŻEŚMY NA TYM DRZEWIE JAKO GMINA ZAROBILI? No to by było na tyle. Tak powoli się będę uaktywniać bo przecież amba jest wiecznie żywa i ciągle wszystko obserwuje, a dla amby zbliża się najlepszy czas „czas wyborów” więc mili państwo myślę, że niedługo znowu się spotkamy…
"Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić..." - Piłsudski

"Nie można perfumować łajna, wystarczy wyczyścić oborę".
Awatar użytkownika
Amba
starszy kapral
starszy kapral

Re: Drzewa

Postautor: Vivaldi » pn kwie 26, 2010 2:38 pm

viewtopic.php?f=1&t=1225
Warto poczytać
Jak zwykle zwycięża ludzka zawiść polityczna i głupota z niewiedzy !!
Droga należy do województwa, wniosek się sam nasuwa...
Eh..aż brak sił komentować i na nowo odpowiadać i wyjaśniać.
Ciesz się,że miłościwie panujący cezar coś robi i będzie ścieżka rowerowa na długie !!
Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Postautor: jacek.t » pt maja 21, 2010 12:47 pm

W Brześciu jakoś nikomu drzewa przy ścieżce nie przeszkadzały i nie zostały usunięte.
Widocznie zagrożenie większe było ze strony "Izbickich" drzew niż Brzeskich bo tamte się ostały.
jacek.t
szeregowy
szeregowy

Postautor: samba » czw paź 14, 2010 10:59 am

Hehehe.A jakie to były drzewa.Topole paskudne.Niezdrowe kruche i łamliwe na wietrze.Grożące poważnym wypadkiem podczas wichury.A zobaczcie co robią owe topole we Włocławku z chodnikami.Zostawili je bo może bali się takich niedouków i chodniki zrujnowały korzenie tych drzew.Nasz Cezar posadzi jarzębiny łagodne i potrzebne ptakom.
samba
szeregowy
szeregowy

Postautor: budner70 » sob gru 11, 2010 9:16 pm

To prawda. Topole rosną bardzo szybko, ale i są takie jak o nich piszesz. Na zachodzie europy kontraktuje się lasy topolowe na papier.
Awatar użytkownika
budner70
szeregowy
szeregowy

Postautor: smak » sob gru 11, 2010 9:50 pm

Obok budynku pogotowia rosło piękne drzewo. Od mieszkańców dowiedziałem się że to był 50 letni świerk. Komu przeszkadzało zdrowe piękne drzewo ???
smak
szeregowy
szeregowy

Wróć do Ogólne