Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Niedługo wybory

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Niedługo wybory

Postautor: samba » ndz paź 17, 2010 8:47 pm

Wybory za pasem a jakoś cicho w naszym kochanym mieście.Wszyscy się przyczaili a kampania powinna już ruszać.Chciałabym prosić wszystkich o udział w nadchodzących wyborach.Po to są żeby wybierać NASZYCH KANDYDATÓW.Po to są żeby zmieniać rządzących którzy okopali się na stanowiskach radnych -myśląc że- dożywotnio.Władza i radni muszą wiedzieć że wyborcy mają wpływ na ich elekcję.Uważam że zmiany wymuszają lepszą pracę dla naszej społeczności.Nie pozwólmy żeby ci sami zostali na 4 lub 3 kadencję.Nic nie robią a są tylko spolegliwi i pozbawieni własnego zdania.Uff trochę się zagmatwałam ale chyba sens jakiś z tego listu wynika.Głosujmy !!!
samba
szeregowy
szeregowy

Re: Niedługo wybory

Postautor: Ptasiek » wt paź 19, 2010 6:42 pm

Obrazek
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: piranha » śr paź 20, 2010 6:11 pm

zgadzam się. Niektórzy myślą że w ciągu ostatnich chwil kadencji można zagwarantować sobie kolejne kilka lat pensji. Przez całą kadencję powinni uczciwie działać, a nie tylko przed wyborami. pokażmy że jesteśmy ludźmi inteligentnymi, którzy potrafią odróżnić grę wyborczą od prawdziwych intencji. Przez 4 lata nic się nie działo by w ciągu ostatnich 2-3 miesięcy można było powiedzieć "zrobiłem" drogi, kanalizację, halę (salę), ścieżkę rowerową, chodniki i oczyszczalnię ścieków (uzdatnianie wody). Każdy wie że wszystko to tylko zrobione jest "na odwal się". O pozyskiwaniu środków nie będę wspominać, bo wstyd, że Boniewo robi znacznie więcej...
piranha
szeregowy
szeregowy

Postautor: marysia » śr paź 20, 2010 8:48 pm

Poczytaj jak piszą na temat naszej miejscowości inni ludzie.
Co prawda tematem była tragiczna śmierć dwóch pracowników firmy Kol-net ale warto jest wystawić nos nieco dalej niż poza swój grajdoł.

Izbica to przecież mała miejscowość, z niewielkim ryneczkiem, kilkunastoma cichymi uliczkami. Mała, ale zadbana. Nie to co Koło. Nawet na rynku mają piękną fontannę, podświetlaną w nocy różnymi kolorami świateł laserowych, a niewiele dalej przepiękny plac zabaw dla dzieci, o jakim w Kole możemy sobie pomarzyć.

A poniżej pełen tekst:

http://kurier-kolski.pl/2010/10/z-ostatniej-chwili-smiertelny-wypadek-pracownikow-kol-netu-w-izbicy-kujawskiej-jeden-kolanin-nie-zyje-drugi-walczy-o-zycie-w-szpitalu#more-933
Awatar użytkownika
marysia
szeregowy
szeregowy

Postautor: Vivaldi » czw paź 21, 2010 6:33 pm

Napiszcie jeśli wiecie i są potwierdzone informacje kto kandyduje na burmistrza naszego miasta ??
Z tego co wiem (nie potwierdzone), że p.Marek Śledziński, p. Przemek Kędzierski.
Awatar użytkownika
Vivaldi
sierżant
sierżant

Postautor: Ptasiek » czw paź 21, 2010 8:52 pm

Na dzień dzisiejszy jest tylko jeden jedyny kandydat, p. Sadowski. Jako jedyny zarejestrował się w PKW. Oczywiście jutro późnym wieczorem wszystko się wyjaśni. :idea:
Kaczyński mówił w moim imieniu. Mord w lasach katyńskich ciąży mi tym, że zamiast polskich elit muszę oglądać mordy siwca, palikota czy szetyny. Gdyby nie tamta zbrodnia najprawdopodobniej nigdy nie opuściliby chlewa.
Smok5
Awatar użytkownika
Ptasiek
generał
generał

Postautor: Krocik » sob paź 23, 2010 6:56 pm

z tego co mi wiadomo startuje
Obecnie miłościwie nam panujący: Sadowski :lol:
Mroczkowski Tadeusz :lol:
Kędzierski Przemysław :lol:

Obrazek
Krocik
szeregowy
szeregowy

Postautor: piranha » pn paź 25, 2010 8:35 pm

Marysiu, mogę napisać tak samo w samych superlatywach o Kole, że możemy tylko pomarzyć o tym , o tamtym by było w Izbicy... Po prostu oceniam na trzeźwo obecną sytuację Izbicy w stosunku do jej możliwości. Każdy wie, że zgoda buduje... Życzę wszystkim i sobie żeby Izbica wykorzystała wszystkie swoje walory, a w wyborach wygrał człowiek, któremu naprawdę zależy na rozwoju gminy. Bierzmy przykład z lepszych nie z gorszych...
piranha
szeregowy
szeregowy

nowa-tradycja.com.pl

Postautor: Rumdzia » ndz lis 07, 2010 9:44 am

Zapraszamy do dyskusji:

nowa-tradycja.com.pl
Rumdzia
szeregowy
szeregowy

Postautor: obywatel » ndz lis 07, 2010 6:03 pm

W końcu pojawiła się jakaś alternatywa dla Naszej Izbicy. To chyba jedyny poważny kandydat na burmistrza. Ci co już byli na stanowisku burmistrza a kandydują nic wszególnego nie osiągneli. Obecny to nawet uwstecznił gminę,jesteśmy jedną z najbiedniejszych gmin w polsce. Nie rozwineliśmy się przez dwie kadencje prawie wcale (nie licząc fontanny, niewymiarowej hali sportowej i niedokończonej ścieżki rowerowej -jeśli coś pominołem to przepraszam), a wiadomo kto się nie rozwija stoi w miejscu, a w zasadzie to cofa się bo inni idą do przodu. Ale za to w kampanii obecnie panujący stawia na rozwój. Pytanie tylko czyj? Kandydat z PIS-u jest zaś tak poważnym kandydatem, że nie wymaga komentarza. A zatem trzeba zapoczątkować "nową tradycję" Kto nie ryzykuje ten nie ma. Nie pozostaje zatem nic innego jak iść na wybory. Nasza przyszłość jest w Naszych rękach.
obywatel
szeregowy
szeregowy

Postautor: amely » pn lis 08, 2010 8:27 am

Poważny? I do tego z Pisu? No koment.
amely
szeregowy
szeregowy

Postautor: obywatel » pn lis 08, 2010 9:45 am

Do Amely. Pisząc swój post i zdanie o kandydacie z PIS-u zapomniałem wyraz "poważnym" ująć w cydzysłów i pokdreślić fakt że nie warto sie o nim wypadowiadać i tracić czasu. Taka to "poważna" kandydatura.
obywatel
szeregowy
szeregowy

Postautor: goodboy » wt lis 09, 2010 11:38 am

Witam! Tak w kontekście wyborów kilka pytanek:
1. czy to prawda, że w nowowybudowanej hali są problemy z nawierzchnią i przecieka dach, problemy z nawierzchnią dodam na skutek oszczędności UGiM na ogrzewaniu :?
2. kto finansuje rehabilitację, bo kontrakt z NFZ ma być od stycznia, a z tego co wiem takowa już działa, kto więc za to płaci i czyim kosztem to się odbywa, czyżby prezent wyborczy dla kogoś
3. kim jest płk. Szyller(jeśli pomyliłem pisownię to sorry), zatrudniony w liceum, mówią że to znajomy p. Sadowskich, dostał sporo godzin żeby sobie do emeryturki oficerskiej dorobić( myślę że jakieś 4-5tys), czy nie ma młodych bezrobotnych lub w trudnej syt. finansowej nauczycieli w naszej gminie, nepotyzm będę tępił zawsze
..To tak na dobry początek :wink: ....pozdrowionka z Bawarii!!
goodboy
major
major

Wróć do Ogólne