Po ponad 16 latach istnienia z dniem 27.12.2019 roku Forum Izbica zostało zamknięte. Od dziś nie ma już możliwości tworzenia, edytowania oraz usuwania istniejących tematów i postów. Rejestracja nowych użytkowników została zablokowana.

Nadal możliwe jest przeglądanie forum, postanowiłem pozostawić wszystkie wpisy, gdyż szanuje czas użytkowników, poświęcony przy ich tworzeniu.

Uzasadnienie: Ponad cztery lata temu (27.11.2015 roku) nastąpiło ujednolicenie profilu strony Izbica Kujawska Online.
Od tego czasu publikowane są na niej treści związane wyłącznie z historią, kulturą i turystyką naszego miasta i gminy. Treści publikowane przez użytkowników na forum często nawiązywały do spraw związanych z lokalną polityką, konfliktami, interesami, co kłóci się z ideą istnienia serwisu. Dodatkowo dynamiczny rozwój mediów społecznościowych spowodował spadek zainteresowania forum, a liczba wpisów w ostatnim czasie znacząco się zmniejszała. Nie widzę sensu, by forum nadal pozostawało aktywne. Mam nadzieję, że decyzja spotka się z Państwa zrozumieniem.

BŁAŻEJ NOWICKI
Administrator Izbica Kujawska Online

Lodowisko

Wypowiadajcie się na temat wszystkiego co się dzieje w naszym miasteczku i okolicach !

Moderator: blazej

Lodowisko

Postautor: Jaro_Jagr » pt sty 16, 2009 2:27 pm

A tak właśnie przyszedł mi do głowy pomysł w sumie to już dawno... taki żeby zrobić w Izbicy Lodowisko.Nawet takie prowizoryczne, a mianowicie takie że np. boiska szkolne nie są eksploatowane przez szkoły w tym okresie zimy i można by w takim miejscu zrobic takie lodowisko, np pobudować z kazdej strony boiska szalunki wysokości 5 cm mysle ze tyle wystarczy, zalać wodą poczekac dzien-noc i lodowisko gotowe.Mozna oczywiscie inaczej jak ktos ma inny pomysł i taką mozliwosc jak ma np Pan Dyrektor Gim lub Sz.p nr 1 co wy na to ? Gdybym posiadał taki teren nadający się na lodowisko uwierzcie już od początków mrozów weekendy byśmy bimbali na łyżwach z Rodzinami,dziewczynami.znajomymi :)
Awatar użytkownika
Jaro_Jagr
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: pusia85 » pt sty 16, 2009 3:58 pm

fajny pomysł,napewno byliby chętni......
pusia
Awatar użytkownika
pusia85
plutonowy
plutonowy

Lodowisko

Postautor: franklini » pt sty 16, 2009 8:39 pm

Tak, to był by dobry pomysł. Niedługo zaczynają się ferie zimowe w naszych szkołach i dzieciaki jak i młodzież mogła by mile spędzić czas na takim lodowisku, to by była nie lada gratka dla dzieciaków. Tylko kto by takie lodowisko zrobił??
franklini
Awatar użytkownika
franklini
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: Gosiek » sob sty 17, 2009 12:11 am

Z tego, co mi jest wiadomo, na boisku przy gimnazjum woda wylana jest juz od prawie miesiaca i co lekcja na w-f'ach gimnazjalisci smigaja na butach, popoludniami widuje takze niektorych na lyzwach:))
Po co budować dom, w którym nie zamieszka miłość...
Gosiek
st. chorąży sztabowy
st. chorąży sztabowy

Postautor: bob budowniczy » sob sty 17, 2009 9:42 am

Dobry pomysł z tym lodowiskiem, a może by tak uruchomić oświetlenie na boisku!!!!! To dopiero byłaby atrakcja, widząc po innych miastach jakim sukcesem jest sztucznie oświetlone lodowisko jestem pewien ze byłoby pełno dzieciaków i nie tylko.......No ale kto to zrobi??????
Awatar użytkownika
bob budowniczy
major
major

Postautor: bad_boy » sob sty 17, 2009 11:34 am

nikt tego nie zrobi bob-us, bo po co, przeciez to nikomu sie nie bedzie oplacalo, a dzieciaki niech ucza sie pic piwa pod sklepem a nie jazda na lodzie
Awatar użytkownika
bad_boy
kapral
kapral

Postautor: malinowa » sob sty 17, 2009 1:31 pm

może gdyby Bodziu lubił na łyżwach jeździć.. ;p
malinowa
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: old_man » sob sty 17, 2009 6:07 pm

A co z wykorzystaniem sali w Ośrodku kultury? podczas ferii zimowych.
Czy podczas ferii będzie można skorzystać z sali gimnastycznej w jakiejś ze szkól ?
Awatar użytkownika
old_man
starszy szeregowy
starszy szeregowy

Postautor: Jaro_Jagr » sob sty 17, 2009 6:51 pm

w szkołach na pewno jak co roku w GOK-u Na pewno nie jak co roku
Awatar użytkownika
Jaro_Jagr
starszy sierżant
starszy sierżant

Postautor: f-16 » sob sty 17, 2009 7:32 pm

po co i komu na co to lodowisko
bezedura
Awatar użytkownika
f-16
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: bad_boy » ndz sty 18, 2009 10:36 am

dlatego wnerwia mnie ta miejscowosc to granic mozliwosci, jest jakis pomysl a nie ma go kto zrealizowac, fuj z tymi wladzami.
Awatar użytkownika
bad_boy
kapral
kapral

Lodowisko

Postautor: franklini » ndz sty 18, 2009 3:15 pm

Zgadzam się niestety z bed boyem. Pojawia się u nas jakiś pomysł, np tego Lodowiska, ale nie ma w ogóle zainteresowania naszych władz i te pomysły, które się wprowadza nie mają sensu, bo nie ma kto ich zrealizować.
franklini
Awatar użytkownika
franklini
starszy kapral
starszy kapral

Postautor: czerwonamorda » wt sty 20, 2009 10:36 am

Lodowisko super pomysl przy gimnazjum oczywiscie
moje teksty
to zabawa
moje slowa
moja sprawa

http://www.youtube.com/watch?v=RDzChLnAWTg ogladac!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
czerwonamorda
sierżant
sierżant

Postautor: timon » pt sty 23, 2009 10:28 pm

Kochani, komu będzie się cokolwiek w tej materii chciało, komu :?: :?: :?: widząc tempo i technologie budowy tego czegoś :?: :?: przy ośrodku zdrowia( strop zalewany wiaderkiem podnoszonym z ziemi) tempa budowy szaletów miejskich(czy czymś w tym stylu) na przystanku autobusowym lodowisko ma szanse powstać w okolicach maja 2012.Szalu to ta władza nie robi.
Awatar użytkownika
timon
szeregowy
szeregowy

Wróć do Ogólne